Alertă! 54 de cazuri de gripă în numai o săptămână

sectia boli infectioaseCazurile de gripă se înmulțesc în județul Botoșani. Nu mai puțin de 54 de botoșăneni au fost diagnosticați cu gripă, în perioada 19-25 februarie, asta în condițiile în care cu o săptămână înainte erau raportate 45 de cazuri de gripă. Potrivit unei situații prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, cele mai multe cazuri de gripă sunt înregistrate la categoria de vârstă 15-49 de ani, respectiv 28, un număr de 13 cazuri la persoane de peste 65 de ani, 11 cazuri la categoria de vârstă 50-64 de ani și două cazuri la copii cu vârste între 5 și 14 ani.

like facebook, stiri, botosaniÎn ceea ce privește infecțiile acute respiratorii, în perioada amintită au fost înregistrate 2830 de cazuri față de 1657 de câte au fost cu o săptămână înainte, cele mai multe la copii, precum și 908 de pneumonii.

Pe fondul creșterii cazurilor de infecții respiratorii, reprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” au anunțat că mențin restricțiile în ceea ce privește accesul vizitatorilor pe secții și săptămâna viitoare.

Numărul solicitărilor de consultații se menține la un nivel ridicat, iar din acest motiv programul de vizită va fi limitat”, a menționat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

One thought on “Alertă! 54 de cazuri de gripă în numai o săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *