Primarul Flutur: Vom mai intra pe foarte multe străzi din municipiul Botoșani pentru a pune apă și canal.

primarul catalin flutur 2Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, consideră că va trebui luată o măsură coercitivă în cazul operatorilor care intervin în carosabil pentru lucrări. El a spus că tocmai pe motiv că nu există astfel de măsuri, firmele care efectuează diferite lucrări în carosabil nu se grăbesc să le termine.

like facebookFlutur a dat drept exemplu lucrările la rețelele de apă și canalizare din municipiul Botoșani, unde străzile au devenit impracticabile. Un regulament cu măsuri coercitive a fost pus pe hârtie, însă nu a trecut de Consiliul Local.

Contractul spune: v-am predat strada și ne-o dati așa cum am predat-o. Am încercat să scoatem un regulament, care nu a trecut de Consiliu Local, dar tot la opoziția unor operatori. Am încercat prin acel regulament și acea taxare Se intervine unde a crăpat o țeavă, dar fă strada cum a fost, dacă nu plătești. Lucrul acesta nu a trecut. Una din motivații a fost acela că dacă noi (nr. operatorii ) vom mai plăti și lucru acesta, o să fim nevoiți să creștem tarifele, chiar dacă era cu 0,001. Dacă nu luăm o măsură coercitivă să-i obligăm pe operatori, că-i Nova Apaserv, că-i Distrigaz, că-i Telecom sau alți operatori care pun cabluri, ei vor sta bine mersi fără să facă nimic. Când vor avea de plătit pentru intervenția lor, vă garantez că și ei vor fi mai interesați să rezolve lucrurile mai repede iar locuitorii vor fi mai mulțumiți. Primăria a predat străzile beneficiarului pe perioada construcției, dar întâmplarea face că au fost pe acolo falimente, certuri și s-a lungit treaba”, a spus primarul municipiului Botoșani.

Potrivit edilului, în cel mai scurt timp va începe și a doua etapă din fostul Planul Operațional Sectorial de Mediu.

Mai avem o serie de străzi și vom mai intra pe foarte multe străzi din municipiul Botoșani pentru a pune apă și canal”, a adăugat Flutur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *