Șase case în flăcări. Au intervenit 56 de pompieri și voluntari

incendiu oneaga, stiri, botosaniÎn ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a șase incendii izbucnite în locuințele unor cetățeni din Carasa (comuna Corlăteni), Leorda, Dracșani, Darabani, Vorona și Vlăsinești. Patru dintre evenimente s-au produs pe 28 februarie, zi în care s-a sărbătorit „Ziua Protecției Civile din România”. Două dintre incendii au avut loc în această dimineață.

like facebookCauzele care au generat incendiile sunt: scurtcircuit electric și coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile sau necurățat de funingine.

Pentru stingerea celor șase incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 56 de pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 350.000 lei. Pagubele au fost estimate la cca. 12.000 de lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *