Codul portocaliu de ger a fost prelungit pentru județul Botoșani. Cât vor scădea temperaturile

harta codMeteorologii prelungesc avertizarea cod portocaliu de ger pentru mai multe județe ale țării, printre care și Botoșani. În zilele ce urmează valul de frig va persista și se va intensifica, în special în timpul nopţilor.

Potrivit ANM, intervalul de valabilitate este 28 februarie, ora 11.00 – 02 martie, ora 20.00.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

One thought on “Codul portocaliu de ger a fost prelungit pentru județul Botoșani. Cât vor scădea temperaturile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com