Pensionarii cu venituri mai mari de 2000 lei nu mai primesc abonamente gratuite la transportul local

avarie tramvai botosaniPensionarii cu venituri mai mari de 2000 lei nu vor mai beneficia de gratuități la transportul pe tramvai și microbuz. Proiectul inițial, propus de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, prevedea că aceste facilități să fie tăiate pensionarilor cu venituri mai mari de 1900 lei, adică salariul minim pe economie,  însă consilierii social-democrați au venit cu un amendament și au urcat pragul până la 2000 lei. Asta în condițiile în care consilierul PNL, Eugen Țurcanu, a propus ca aceste abonamente gratuite să fie date pensionarilor cu venituri de până la 1.500 lei.

like facebookPotrivit notei de fundamentare, în municipiul Botoșani sunt 22.605 pensionari, din care 1142 au pensii între 1900 și 2500 lei, iar 616 persoane au pensii peste 2500 lei.

Trebuie să înțeleagă cei care au pensie decentă că pot să-și ia un bilet de călătorie o dată sau de două ori pe săptămână. Sunt care nici nu folosesc aceste abonamente, le ridică de dragul de a le ridica sau le transmit unor rude”, a spus Eugen Ţurcanu.

O poziție tranșantă cu privire la beneficiarii acestor gratuități a avut și primarul Cătălin Flutur, care a afirmat că în municipiu sunt pensionari de 45 de ani care au venituri de 6000-8000 lei pe lună.

Eu sunt inițiatorul acestei facilități. Dacă am inițiat această facilitate, am făcut-o în momentul în care pensionarii erau cu adevărat pensionari, în care aveau o pensie de 600 lei. Nu am gândit nicio secundă că o să apară pensionari de 45 de ani și pensionarii cu pensii speciale. Am dat la toți atunci când pensionarii erau pensionari. Acum mai avem pensionari la 45-46 de ani, cu pensii de 8000 lei sau 6000 lei. Cred că trebuie să păstrăm spiritul hotărârii și să-i ajutăm pensionari cu pensii mici. Mulți dintre pensionarii care nu ar mai intra în această categorie au minim două mașini acasă. Nu se urcă în tramvai. Ideea era de a ajuta chiar pe cei care trebuie”, a menționat Flutur.

 

One thought on “Pensionarii cu venituri mai mari de 2000 lei nu mai primesc abonamente gratuite la transportul local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *