Salarii medici 2018: Cum se calculează câştigurile din sistemul sanitar de la 1 martie

medici sala operatie spitalul judetean 3Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat recent că salariaţii din sistemul sanitar vor avea venituri pe grila de salarizare din 2022 începând cu 1 martie 2018, potrivit RomâniaTV.net.

Salariile medicilor vor creşte de la 1 martie 2018, unele dintre acestea ajungând şi la 4.000 de euro.

like facebookMinistrul Sănătății a explicat ca majorările salariale de care vor beneficia angajaţii din sistemul sanitar sunt cuprinse între 70 şi 172%.

Astfel, de la începutul lunii martie, salariul unei infirmiere va ajunge de la 1.205 lei la 2.856 de lei, fără sporuri.

„Pentru medici, salariile de bază brute vor creşte la 9.106 lei, fără să fie incluse sporurile, care vor dubla salariul net”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Astfel, medicii şi asistentele nu vor fi afectaţi de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

În plus, medicii rezidenţi vor putea obţine venituri şi din gărzi şi vor beneficia de normă de hrană.

salarii_medici_martie_2018

5 thoughts on “Salarii medici 2018: Cum se calculează câştigurile din sistemul sanitar de la 1 martie

  1. Da spagile nu se baga la impozit? ca nu te baga in seama de nu dai spaga nu deschide gura sau pe jumate doar! rusine sa le fie daca mai exista!

  2. Propuneam ca din salariul care il primeste fiecare doctor sa fie oprit impozitul pe spaga care ajunge la 10000 euro la majoritatea care ii iau prin diferite forme , retete naspa pe bani…etc…

  3. Daca nu va convine mergeti sa va internati in strainatate lingailor ! Viata e scumpa . Vine vacanta, cum vreti sa petrecem fara ceva maruntis in buzunare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *