Profesori agresați verbal de elevi: Șapte cazuri înregistrate în primul semestru

 

elevi la ore Zeci de infracțiuni de violență în școlile din județul Botoșani, în primul semestru al anului școlar în curs. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, în perioada amintită au fost sesizate un număr de 44 de infracțiuni.  Evenimentele de violență au avut loc în școli sau în perimetrul acestora și s-au datorat unor conflicte spontane între elevi. Mai grav este că printre victime s-au numărat și șapte profesori, aceștia fiind agresați de către elevi.

Din cele 44 de fapte penale sesizate, șapte constând în agresiuni asupra profesorilor, au fost înregistrate în unitățile de învățământ , autori fiind elevii. Amenințarea constă în adresare de cuvinte jignitoare, expresii, nemulțumiri de anumite aspecte înregistrate în cursul orelor de învățământ față de cadre didactice cu care țineau acele ore. S-au întocmit dosare penale pentru efectuarea cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat Dumitru Aioanei, adjunct în cadrul IPJ Botoșani.

Gabriel Hârtie, inspector general în cadrul IȘJ, susține că cele mai multe cazuri de violență se petrec în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri și datorită ”acestui serviciu pe școală realizat din păcate cu cadre didactice. Dacă ne referim la dimensiunea unei unități de învățământ și resursele umane în acea unitate, ne vedem câteodată în imposibilitatea de a asigura 100% permanență în rândul elevilor”, a completat Hârtie.

 

 

2 thoughts on “Profesori agresați verbal de elevi: Șapte cazuri înregistrate în primul semestru

  1. Si ce pătesc golanii , să nu fie exmatriculat E mutant paranoic care trage pe nas si ce pateste ?nimic stie jegul că e protectie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com