Un parlamentar de Botoșani pe lista celor care au votat împotriva plafonării dobânzilor

lista senatorilor pnl, legea plafonarii dobanzilor, stiri, botosaniPlenul Senatului a adoptat, luni seara, proiectul de lege inițiat de senatorul PNL Daniel Zamfir și semnat de mai mulți parlamentari PSD, care modifică Ordonanța de Guvern 13/2011, astfel încât dobânda pentru creditele ipotecare nu va depăși de 2,5 ori dobânda de referință a BNR.

Senatul este prima Camera sesizată, Camera Deputaților fiind decizională.

Au fost 73 voturi „pentru”, 18 voturi „împotrivă” (senatorii PNL cu excepția inițiatorului) și 13 abțineri (senatorii USR). Pe lista celor care au votat împotrivă se află li liderul PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică.

Plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare a fost susținută de senatorii PSD, cu al căror vot legea a și trecut de Senat, și pe care liberalii ar fi vrut-o respinsă.

Și PNL, care s-a opus dar și USR, care s-a abținut de la vot ar trebui să le explice românilor de vor să apere interesele băncilor în timp ce românii plătesc cele mai mari dobânzi la credite din întreaga Uniune Europeană.
14 țări din UE au dobânzile la creditele ipotecare plafonate.

Dobânda medie în România este de 6,10, Italia are 1,91, Spania 1,84, Grecia 3,35, la jumătate față de noi, Ungaria 3,71.

În SUA, absolut toate statele au dobânzile plafonate.

5 thoughts on “Un parlamentar de Botoșani pe lista celor care au votat împotriva plafonării dobânzilor

 1. Platim cele mai mari dobanzi din tarile UE. Soptica, sa vii sa ma inviti la vot si sa mai ai nesimtirea sa imi ceri sa te votez pe tine si toata adunatura toxica din PNL (cu pdl si alea, alea) … Voi in slujba cui sunteti ma ordinarilor ? Sunteti nu ciuma rosie, sunteti cancerul galben/albastru.

 2. Teroarea galbena ucide rau pe tineri care vor casa soptica cum ai luat de la borcea hotelul PREMIER?
  CU DOBANZILE PE CARE LE VOTEZI TU..??
  SATI FIE RUSINE SI TIE SI PNL CA SUNTETI DOAR PENTRU JEFUIT POPORUL TINERII , LA BATRANI TAIATI PENSIILE SI TREBUIE SA VINA PARTIDUL CEOLOR CE IUBESC POPORUL IN FELUL LOR!
  AU REVENIT SI AU DAT INAPOI PENSIILE TAIATE DE VOI SI SALARIILE CARE ACUM AUD CA SUNT FOARTE BUNE MAI ALES LA MAGISTRATI SI PARLAMENTRI , PRIMARI!

  1. Ghiorghi, ce nume predestinat… Noroc cu PSD-stii tai care au marit salariile cu 25 %, nu-i asa? Prapadit agramat, PSD-stii tai au dustrus tot! Dar nu ma astept sa intelegi. Esti mult prea spalat pe creier. Iti doresc o supravietuire usoara!

 3. Asta se mai pretinde alaturi de populatie.El a luat credite preferentiale,lu-i nu-i trebuie plafonare!!E platit de bani!!!Nu direct ci prin conditiile la care primeste finantari! Membrii PNL ar trebui sa-i bata obrazul si sa-i ceara demisia pentru ca astfel,desi initiatorul e tot din PNL,face de ras partidul si pierde voturi.Nu zic de PSD care sunt total impotriva!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com