Decizie a Inspectoratului Şcolar Botoşani. Cursurile se suspendă doar în anumite situaţii

copii scoala, iarna, stiri, botosaniConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a anunţat, duminică, decizia ca în toate unităţile de învăţământ din judeţ cursurile să se desfăşoare normal luni, în ciuda Codului portocaliu de ger.

Şeful Inspectoratului Şcolar, Gabriel Hârtie, a declarat, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că ar putea fi sistate cursurile doar în şcolile în care se defectează centralele termice.

like facebook, stiri, botosaniSingura problemă care poate apărea este agentul termic, mai ales în mediul rural. Au mai fost situaţii în care centralele termice s-au defectat. Poate fi şi situaţia ca microbuzele şcolare să pornească dacă gerul este foarte puternic„, a spus Hârtie.

Totodată, el admite că ar putea apărea situaţii ca microbuzele şcolare să nu pornească din cauza gerului, iar elevii care vor fi afectaţi vor fi scutiţi.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar, aproximativ 15.000 de copii fac naveta zilnic, dintre care 7.400 transportaţi zilnic cu microbuzele şcolare şi 7.350 fac naveta cu diverse mijloace de transport, iar alţi 1.070 stau în internate.

 

În judeţul Botoşani există 482 unităţi de învăţământ cu 68.000 de elevi sau preşcolari.

 

 

One thought on “Decizie a Inspectoratului Şcolar Botoşani. Cursurile se suspendă doar în anumite situaţii

  1. La noi nici macar nu functioneaza incalzirea bine, iar inspectoratul se asteapta sa ne facem iglu si sa cioplim in gheata ca sa invatam..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *