FOTO Femeile liberale, la Mănăstirea Coșula

pnl femei manastirea cosula 1Într-un loc sfânt, încărcat de istorie, Organizaţia Femeilor Liberale Botoşani a organizat o dezbatere despre educaţie, credinţă, dragoste, despre cum se îmbină firesc aceste valori atunci când există dorinţă de a creşte şi a da societăţii oameni frumoşi şi drepţi.

Şi cum fără credinţă nu pot fi insuflate valori, principii de viaţă solide, Mănăstirea Coşula, expresie a spiritualităţii româneşti şi ortodoxe, şi-a deschis, sâmbătă, porţile pentru a întări legătura dintre credinţă şi educaţie. În prezenţa părintelui stareţ Calinic Chirvase, consilierul judeţean Rodica Abăcioaei, iniţiatorul acţiunii, a punctat importanţa celor şapte ani de acasă, în sensul în care este esenţial ca mama să se aplece decisiv asupra modului de creştere şi de formare a copilului pentru viaţă.

Implicarea părinţilor în educaţia copiilor este crucială pentru succesul în viaţă al acestora. Familia creştină este cea care poate transmite copilului valori ce-l vor ghida întreaga viaţă: cinstea, onestitatea, responsabilitatea faptelor, dragostea faţă de semeni, respectul pentru om. Oferind educaţie cu dragoste, mama îi dă copilului încredere, curaj, stimă de sine crescută. Îndemn mamele să comunice cât mai mult cu copii lor, să le afle interesele, aptitudinile şi să-i lase pe ei să-şi aleagă drumul în viaţă. Să le stabilească standarde înalte fără însă a-i compara cu alţi copii. Fiecare copil e unic, fiecare copil are rezerve nebănuite, care ies la suprafaţă doar atunci când este înconjurat de iubire”, a declarat Rodica Abăcioaei.

Pornind de la necesitatea exercitării asupra copiilor a unei educaţii cu dragoste, Prof. Dr. Ada Alexandrina Macovei, consilier judeţean şi vicepreşedinte PNL Botoşani, a vorbit despre importanţa înţelegerii elementelor ce stau la baza pregătirii copiilor pentru viaţă şi punerii acestora în practică.

“-Educaţie cu dragoste- este crezul şi îndemnul meu adresat tuturor părinţilor şi profesorilor, tuturor celor care îşi asumă dificila responsabilitate de a-i învăţa pe alţii ceva, orice. După atâţia ani de şcoală, cu toată experienţa mea de profesor şi de mamă, vă spun că dragostea înseamnă comunicare deschisă, evitarea conflictelor şi violenţei, practic este soluţia celor  mai multe probleme ale copilului, ale familiei, ale societăţii”, a subliniat Ada Alexandrina Macovei.

Despre femeia activă, atât din punct de vedere profesional cât şi din punct de vedere politic care  poate fi în acelaşi timp o mamă dedicată şi implicată în educarea şi înţelegerea nevoilor copiilor  a punctat consilierul judeţean Mirela Saucă, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale Botoşani

Despre rolul decisiv şi incontestabil pe care femeia îl are, prin natura sa, în pregătirea copiilor pentru viaţă a vorbit şi Gheorghe Sorescu, prim-vicepreşedinte al PNL Botoşani. Prezenţa sa la dezbatere nu a fost întâmplătoare, Gheorghe Sorescu fiind cel sub îndrumarea căruia lucrările de restaurare şi modernizare a Mănăstirii Coşula au putut fi duse la bun sfârşit, din poziţia sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani în mandatul anterior.

Pornind de la premiza că implicarea femeilor în politică este necesară pentru a construi o societate echilibrată, tinerele din Organizaţia de Tineret PNL Botoşani s-au alăturat iniţiativei doamnelor liberale de a expune public din experienţa personală modele de educaţie cu dragoste.

Sursa: comunicat PNL

pnl femei

pnl femei manastirea cosula

6 thoughts on “FOTO Femeile liberale, la Mănăstirea Coșula

  1. Degeaba va duceti pe la manastiri si va rugati ,ati taiat salariile si pensiile cand ati fost la putere poporul stie cine sunteti doar pentru voi , niste hrapareti nesatui care nu va ganditi decat la voi !
    Rusine sa va fie haite portocalii cu blana de lup galbejita ,peste 200 ani la ciolan macar astia au marit salarii si pensii voi ati taiat si jefuit poporul!

  2. S-au dus maimuțele la Mănăstirea, care mai de care mai vopsita, aranjata, parfumata sa dea bine în poza.
    Femeilor acolo este loc Sfant, nu loc de dezbatere pentru CURVELE care schimba culoarea politica după partea financiara și pentru nimic altceva. Realitatea este durereroasa, dar Adevarata.

  3. Pe vremea cand s-au taiat salarii se faceau investitii serioase, se atrageau fonduri europene nu scazuse puterea de cumparare. Acum sau marit salariile si pensiile cu procente penibile, in schimb sau marit preturile cu procente serioase in ontra partida cu incercarea de subordonare a justitiei…….

  4. Ce investitii sau facut portocaliule atunci ?? roscatu a facut florarie si acum umple orasul de flori ce rezista 2 zile si se usuca, se ridicau (furau) masinile din oras si se rascumparau pentru 450 lei cu acordul gastile de la primarie…astea sunt investitiile facute de voi, Gheorghita a facut restaurant in parcul Eminescu astea sunt investitiile voastre!
    Rusine sa va fie cu UDREA, VIDEANU ,MAZARE ,TURCANU SI TOTI HOTII DE BANI PUBLICI PORTOCALII ACUM CU BLANA SCHIMBATA CE SEASCUND PRINTRE VOI!

  5. Investițiile facte de voi sunt restaurantul din parc,floraria lu roscatu,spatiile lu flutur la Iași.bucuresti la copii și mai ce restituile de ANRP DE miliarde de euro bani care au fost luati de gastile voastre??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *