Nevoie de solidaritate! Mai puțin de trei sferturi dintre bolnavi primesc sânge atunci când au nevoie

pacienta sange, stiri, botosani, centraul de transfuziiSituație aproape disperată la Spitalul Județean de Urgenţă Mavromati din Botoșani, acolo unde mai puțin de trei sferturi dintre bolnavi primesc sânge atunci când au nevoie.

O situație statistică pentru anul trecut arată că în 2017 au fost onorate doar 71,06% din cererile de sânge şi produse din sânge venite din partea bolnavilor.

Practic, din cele 8.415 solicitări de sânge au putut fi onorate doar 5.980. Pe fondul crizei de sânge, generată de lipsa donatorilor, spitalul este nevoit uneori să apeleze  la județele vecine. Alteori, au existat cadre medicaler care s-au dus să doneze sânge pentru pacienții pe care îi îngrijeau.

like facebook, stiri, botosaniNoi ca şi unitate medical, spital, avem situaţii în care avem nevoie de sânge pentru pacienţii noştri. Avem şi situaţii în care colegii noştri au mers şi au donat voluntar sânge pentru pacienţii care aveau nevoie de transfuzie, dar care nu aveau aparţinători să le vină în ajutor”, a spus Coca Cîşlaru, director de îngrijiri la Spitalul Judeţean, cea care a inițiat și o campanie prin care a încurajat cadrele medicale să doneze, în această săptămână, sânge.

Numărul pacienţilor transfuzaţi, în 2017, în cel mai mare spital din Botoșani de 2.050.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *