Ada Macovei: Cancelariile sunt în fierbere. Noi nu contăm, nu contează ce se întâmplă în cancelarie, pentru că totul este imagine

ada macovei costel soptica 1Consilierul județean Ada Macovei a vorbit, vineri, într-o conferință de presă de problemele din sistemul de învățământ botoșănean. Aceasta a declarat că în 2018 există încă în județ 217 de școli cu grupuri sanitare în afara școlii și a acuzat totodată faptul că Inspectoratul Școlar Județean închide anual școli și grădinițe.

like facebook, stiri, botosaniPSD închide anual școli și grădinițe, deschide altele, reduce norme și obligă directorii să se angajeze prin semnătură că se încadrează în costul standard pe elev și astfel cere performanță fără finanțare. Normarea este pe minim și se fac dezbateri sunt pur formale, eventual în grupuri mici de lucru care să fie în acord total cu decizia luată”, a spus Ada Macovei.

Fostul inspector școlar a afirmat că și Legea salarizării unitare creează valuri de nemulțumiri în școli.

Cancelariile sunt în fierbere, se pregătesc proteste și greve, dar pare totul frumos. E liniște, se lucrează. De fapt noi nu contăm, nu contează ce se întâmplă în cancelarie, pentru că totul este imagine. Colegii au aflat din presă că li s-au acordat toate drepturile salariale restante și s-au mirat tare. S-a intervenit în școli prin executori judecătorești pentru recuperarea banilor promiși de PSD și anunțați în nenumărate rânduri că au fost dați”, a mai spus Ada Macovei.

Ea a criticat și faptul că profesorii primesc salarii mai mici decât alte categorii profesionale, menționând că există dispreț total pentru această categorie de salariați.

Colegii cu fracțiuni de normă că sunt puși în situația de a renunța să mai muncească și PSD descurajează munca și încurajează ajutorul social. Sute profesori din județul Botoșani au părăsit țara pentru că posturile există numai în statistici. S-au anunțat peste 1800 de posturi vacante în învățământul botoșănean. Din cele 1800 de posturi vacante în învățământ sunt doar 82 titularizabile ceea ce înseamnă 4,5%.  Din cele 1800 de posturi sunt în jur de 100-150”, a adăugat consilierul județean.

 

6 thoughts on “Ada Macovei: Cancelariile sunt în fierbere. Noi nu contăm, nu contează ce se întâmplă în cancelarie, pentru că totul este imagine

  1. Rușine să îți fie! Când ai tăiat salariile cu găștile portocalii ??Acum ar trebui să intri in wc de la țară făcute de voi portocalii

  2. DAR CELE 9 ORE DE FIZICA DE LA LICEUL GR ANTIPA,A CARUI TITULAR S=A PENSIONAT CU ANUL SCOLAR 2018-2019 S-A DE CE NU SUNT SCOASE ??PROF BURDUJA E TITULAR AICI DOAR PE 9 ORE…CELALTE 9 NU SUNT LUATE IN SEDINTA PUBLICA CONFORM CALENDARULUI MISCARII CADRELOR DIDACTICE.SAU INCEPE SISTEMUL PILELOR DE PARTID-ISJ

  3. O nesimtita, care atunci cand era in fruntea ISJ- ului desfiinta posturi in tot judetul vine acum si face pe lupul moralist! PSD =jeg, PNL=super jeg.
    Si Soptica cred ca il doare inima! Sarmanul sufera pt invatamant! AU,AU Au.!Cred ca-l doare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *