Nereguli financiare descoperite de Curtea de Conturi la Locativa: Prime de vacanță mai mari decât cele din contractul de muncă

Locativa (2)Curtea de Conturi a verificat activitatea societății Locativa  în perioada 2014-2016 și a constatat mai multe abateri. Potrivit unui raport al Curții de Conturi, societatea a acordat prime de vacanță la 22 de salariați în cuantum mai mare decât cel prevăzut în contractul colectiv de muncă.

Astfel, în perioada 1 februarie-30 iunie 2016, societatea a plătit prime de vacanță în sumă de 1.560 lei pe salariat unui număr de 22 de angajați, contrar prevederilor contractului colectiv de muncă care stipulează că ”salariații vor primi, în funcție de posibilitățile financiare ale societății o primă de vacanță în sumă brută de 1.310 lei”.

like facebook, stiri, botosaniCurtea de Conturi solicită ca salariații care a încasat nejustificat suma în plus să o restituie.

De asemenea, inspectorii fiscali au mai constatat că în perioada 2015-2016, s-au efectuat lucrări de reparații de peste 70.000 lei la chiriași, lucru ilegal. Reprezentanții Curții de Conturi spun că astfel de lucrări trebuie suportate de chiriași și a solicitat recuperarea prejudiciului până la data 30 iunie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *