Un parlamentar de Botoșani vrea radare la vedere. El este inițiatorul unui proiect de lege care interzice radarele neinscripționate

radar politia rutiera botosaniUn parlamentar de Botoșani vrea radare la vedere pentru polițiști, el fiind inițiatorul unui proiect de lege care interzice radarele neinscripționate. Este vorba de deputatul Cristian Achiței, cel care are convingerea că „rolul poliţiştilor rutieri nu este acela de a-şi transforma acţiunile în „vânători de amenzi”, ascunşi prin boscheţi, ci de a preveni, prin prezenţa vizibilă în trafic, excesul de viteză al conducătorilor auto”.

like facebook, stiri, botosaniCa deputat liberal de Botoşani, mă număr printre cei 15 iniţiatori ai propunerii legislative de modificare a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Iniţiativa, al cărei termen de adoptare tacită este 13 martie 2018, prevede interzicerea utilizării de către poliţişti a aparatelor radar amplasate pe maşini neinscripţionate specific, precum şi a dispozitivelor mobile, de tip pistol, dacă poliţistul care le utilizează se află la o distanţă mai mare de 10 metri de autovehiculul purtând însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere, aflat la vedere”, susține Achiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *