Spectacol caritabil organizat de Penitenciarul Botoșani pentru șapte copii. Artiști sunt cinci deținuți

teatru detinutiÎn data de 21 februarie, începând cu orele 18.00, scena Casei Tineretului Botoșani va fi gazda spectacolului”Scena meșterilor”, adaptare după “Visul unei nopți de vară” – de William Shakespeare, în regia actriței Mirela Nistor.

like facebookEvenimentul face parte din demersurile umanitare întreprinse de reprezentanții unității penitenciare, beneficiarii acestei inițiative fiind 7 copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, aflați sub ocrotirea Centrului de tip familial Ruxandra Botoșani, coordonat de doamna Cătălina Croitoru – șef centru.

Intrarea este liberă tuturor celor interesați să ia parte la campania umanitară demarată de Penitenciarul Botoșani, cu sprijinul Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Având în vedere misiunea acestei activități, spectatorii prezenți pot face donații către Centrul de tip familial Ruxandra, care are drept misiune cazarea, îngrijirea, educarea și orientarea spre un loc de muncă pentru cei șapte copii care cu fost privați de creșterea și îngrijirea unei familii. Instituția funcționează exclusiv din donații, care la data prezentă sunt din ce în ce mai puține.

Acest eveniment permite spectatorilor să ia contact cu o realitate a sistemului penitenciar la care altminteri nu ar putea avea acces. Interpretarea celor cinci deținuți dovedește faptul că există potențial pozitiv în fiecare persoană, aceștia străduindu-se și muncind pentru a-și acorda ei înșiși o nouă șansă după o greșeală sau după greșelile pe care le-au comis, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Botoșani.

One thought on “Spectacol caritabil organizat de Penitenciarul Botoșani pentru șapte copii. Artiști sunt cinci deținuți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com