Efectele legii salarizării: Șoferi de microbuz cu diferențe la salariu de 400 lei. Cum s-a ajuns în această situație

microbuz scolarPrestează aceeași activitate, însă salariile pe care le primesc sunt cu totul diferite. Mai mulți șoferi de microbuze școlare, angajați de școli, se plâng de lefurile mari pe care le primesc colegii lor, șoferi de microbuze angajați de primării. Diferența la salariu între acești angajați care fac aceeași muncă este de până la 400-500 lei.

like facebookAvem o situație concretă: șoferi de microbuz angajați de școală și șoferi de microbuz angajați de primării. Există în județ astfel de situații. Nefiind norme, primăria s-a angajat că îi plătesc pe acești șoferi. Acesta din urmă primește mai mulți bani decât cel care este angajat de școală, fiind salarizat prin Hotărârea Consiliului Local. Deși fac aceeași activitate, există o nemulțumire a șoferului plătit de școală față de vecinul lui din comuna alăturată, plătit de primărie. Este o problemă. Până la urmă legea această de salarizare care s-a vrut unitară la un moment dat tocmai ăsta obiectiv trebuia să îl atingă: oamenii care fac aceeași muncă să aibă același salariu”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

Reprezentantul LSI Botoșani a trimis un memoriu la federație și a solicitat lămuriri vizavi de această situație.

 

One thought on “Efectele legii salarizării: Șoferi de microbuz cu diferențe la salariu de 400 lei. Cum s-a ajuns în această situație

  1. Sofer microbuz scolar in com C A ROSETTI jud TULCEA lucrez pe un salariu de 1436 lei..in zona nu mai exista nimeni cu permis cat D si toate gradele plus atestat profesional..daca plec scoala nu mai poate functiona…oare nu se impune un salariu decent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *