Demers neobișnuit! Un parlamentar de Botoșani propune sancționarea demnitarilor români care denigrează țara și dezinformează deliberat

deputat Razvan Rotaru- PSD- BotosaniParlamentarul social-democrat botoșănean Răzvan Rotaru, membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților a anunțat că lucrează la o inițiativă legislativă ce vizează sancționarea reprezentanților statului român care denigrează țara și dezinformează prin declarațiile, documentele, activitățile și acțiunile pe care le desfășoară la nivel oficial.

Având în vedere acțiunile de săptămâna trecută de denigrare, insultă, calomnie și dezinformare, realizate în mod deliberat de anumiți europarlamentari români în cadrul dezbaterilor din cadrul Parlamentului European cu privire la modificarea legilor justiției pentru punerea în acord cu prevederile impuse de Curtea Constituțională și transpunerea Directivei Europene 2016/343, consider că este obligatoriu să adoptăm cât mai rapid măsuri legislative pentru a nu mai asista la prejudicierea demnității și onoarei poporului român și a cetățenilor români”, a declarat Răzvan Rotaru.
Prioritatea coaliției de guvernare PSD-ALDE în acest domeniu constă în finalizarea legilor justiției, respectiv legile 303, 304 și 317, în sensul preluării și transpunerii observațiilor și deciziilor Curții Constituționale.
De asemenea, se impune și implementarea, până la termenul limită de 1 aprilie, a Directivei Europene 2016/343 privind garanțiile prezumției de nevinovăție prin ajustările necesare a legislației penale, inclusiv punerea în acord cu prevederile impuse de Curtea Constituțională.
parlament, stiri, botosani„Să le fie rușine românilor care au mers în Parlamentul European și i-au mințit pe străini și și-au denigrat țara pentru a obține un avantaj în bătălia politică din interior, respectiv condamnarea de către Parlamentul European a puterii politice de la Bucureşti şi blocarea reformei justiţiei. Trebuie felicitați cei care au demontat această propagandă anti-românească. A fost o dezbatere netransparentă, politicianistă, făcută cu rea voinţă. Foarte important este faptul că niciunul dintre exponenții propagandei mincinoase nu a fost în stare să indice măcar un singur amendament din legile justiției care ar îngrădi independența justiției”, a subliniat deputatul PSD, ca spune că de la Bruxelles s-a dat un semnal clar că Europa nu se va mai amesteca în reforma justiției din România, atât timp cât vor fi respectate deciziile Curții Constituționale și procedurile normale de legiferare.
Mesajul transmis de președintele Comisiei Europene a fost că are încredere în sistemul de justiție din România și că dacă se va ține cont de observațiile Curții Constituționale în ceea ce privește legile justiției, ceea ce intenționează și PSD, atunci România va fi primită în spațiul Schengen.
„Legile justiției vor fi modificate în conformitate cu observațiile Curții Constituționale. PSD nu a pus niciodată în discuție deciziile Curții Constituționale și nu o va face nici în momentul de față. Cu toate acestea, a fost blocat, cu premeditare, accesul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterile din Parlamentul European, fapt care dovedeşte cât de vulnerabili şi de lipsiţi de argument sunt cei care clamează atacul la independenţa justiţiei. Le-a fost pur și simplu teamă că o voce respectabilă în domeniu le va spulbera tentativa de manipulare a oficialilor europeni”, a completat parlamentarul botoșănean.
Curtea Constituțională a României nu a contestat niciuna din modificările semnificative din legile justiției care au fost atacate de propagandiștii care au denigrat țara noastră și continuă să dezinformeze, ceea ce confirmă că, în spiritul lor, legile adoptate de Parlament sunt legi bune pentru reforma justiției din România. Obiecțiile Curții sunt în general legate de aspecte de formă și de claritate care vor fi corectate în Parlament fără nicio problemă.
„Până la finalul acestei sesiuni legislative voi prezenta în Parlament un demers legislativ pentru sancționarea demnitarilor și reprezentanților autorităților deliberative, executive și legislative din Parlamentul României și Parlamentul European, care în activitățile și acțiunile oficiale ce le desfășoară la nivel intern sau internațional prin declarații și documente oficiale denigrează, dezinformează cu privire la situația anumitor măsuri, legi, hotărâri adoptate și promovate de statul român. Nu voi accepta ca poporul român sau oricare dintre români să fie insultat, calomniat și să sufere prejudicii de imagine față de cetățenii altor state pentru că așa doresc, la un moment dat, anumiți reprezentanți aleși sau numiți într-o funcție în structura administrației publice locale, centrale, executive sau legislative”, a încheiat Răzvan Rotaru declarația susținută în Parlamentul României.

3 thoughts on “Demers neobișnuit! Un parlamentar de Botoșani propune sancționarea demnitarilor români care denigrează țara și dezinformează deliberat

  1. Uite cine vorbeste de de denigrare , insulta , calomnie si dezinformare , un nenea defutat …….Maidanezule ai uitat ce politica faceai aci cativa ani in urma ???Intreabai pe niste domni de la unele comune care cu siguranta le stii!!! Tu vorbesti ??? Spunele alesilor tai ce faceai in anii 90-91 , cum faceai afaceri cu cai in vama Stanca-Costesti !!!!

  2. Mai asta a lu Burciu da prostan mai esti.Fa un comentariu la obiect nu denigra demnitarul ales de poporul roman. Ce este interzisa afacerea cu cai mai jigodie de prostovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *