Marius Budăi: „În 2017, am avut cea mai mare creștere a salariilor din ultimii zece ani”

deputat, marius budai, stiri, botosaniParlamentarul PSD Marius Budăi, membru în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților a declarat marți că în anul 2017 salariile nete pe economie au avut cea mai mare creștere din ultimii zece ani. Astfel, potrivit datelor statistice, la finalul anului trecut, media salariilor nete din România a fost cu 16,4% mai mare față de decembrie 2016. Deputatul PSD a subliniat că este vorba de media tuturor salariilor din România, deci și a celor de la stat, cât și din privat.

Cred că acum, după ce Institutul Național de Statistică a publicat datele oficiale, putem afirma cu certitudine că, în primul an de mandat, PSD și-a onorat promisiunea din campanie de a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor. Vorbim de media tuturor salariilor, nu doar a celor de la stat. Evident nu este încă suficient, suntem încă departe de salariile europene, dar veți vedea că ceea ce am început va continua și în 2018 și în anii următori”, a declarat Marius Budăi.

like facebook, stiri, botosaniSocial-democratul a mai susținut că deși a existat o creștere a prețurilor în ultima parte a anului 2017, în termeni reali puterea de cumpărare a crescut în România, iar românii au putut să-și cumpere mai multe bunuri și servicii față de anul precedent. „Este falsă afirmația că majorările de salarii s-au topit în creșterea prețurilor. În termeni reali, puterea de cumpărare a crescut. Inflația pentru anul trecut a fost de 1,1%, în timp media agregată a majorărilor, pe toată durata anului a fost de 11,7% pentru salarii. Deci dacă facem diferența obținem creșterea reală a puterii de cumpărare, ceea ce înseamnă că românii au putut să își cumpere mai multe lucruri și să facă economii, ceea ce se vede în creșterea consumului, dar și în creșterea depozitelor bancare”, a declarat Budăi.

În ceea ce privește inflația, reprezentantul PSD a precizat că România s-a plasat cu mult sub media europeană. „Inflația pe 2017 în România a fost de 1,1%, în timp ce media europeană a fost de 1,7%. Deci îi rog pe cei care spun că inflația din România este foarte mare să se uite la Marea Britanie unde inflația a fost de 2,7%, la vecinii noștri din Ungaria cu 2,1%, la Austria cu 2,2% sau chiar la Germania cu 1,7%”, a subliniat deputatul PSD.

 


7 thoughts on “Marius Budăi: „În 2017, am avut cea mai mare creștere a salariilor din ultimii zece ani”

 1. Din respect pentru alegatorii dvs. ar trebui sa evitati acest subiect. Cand ai marire de salariu de 10 mii lei in sase luni si tu vorbesti de crestere medie de 17 %, asta denota : manipulare, nesimtire, lipsa de respect pentru oamenii care muncesc in tara asta. De ce nu spui cu cat % a crescut salarul tau net in 2017 ? Din pacate o lista de partid este salvatoare pentru multi. Ce faceti ca sa nu mai cumpere strainii pamanturile pe nimic ?

 2. Si eu cred acelasi lucru, mai Budai! Ai primit ,,ordine” de la senatoarea -presedinta sa apari in presa si tu ai dat cu mucii in balta. Nu mai vorbi de salarii in casa spanzuratului! In conditiile in care cei din administratia publica au ,,beneficiat” de doua majorari de salarii( a doua de la 1.1.2018), incasand pe luna mii de euro pentru faptul ca se ocupa cu taierea frunzelor la rate prin birouri, iar angajatii din sistemul privat ( mai mult de 70%, aproape 3 milioane de angajati) au cunoscut o micsorare a salariilor pentru ca patronii
  n-au vrut sa acopere intreaga diferenta de 25%, tu vorbesti de ,,cea mai mare crestere a salariilor? Chiar n-ai nici o masura atunci cand ne bombardezi cu asemenea sforaituri?

 3. Da adevarat .. pentru parlamentari ! Mai jegosule, lepadadura, ati prostit cetatenii care v-au votat . Mincinosule te astept sa vii in campanie pe zona Darabani sa iti iei suturi in fund!Ordinarule!esti culmea nesimtirii!

 4. Felicitari domnilor , oracaitorii portocalii acum galbejiti dupa ce au taiat salariile si pensiile cu gastile liberalale basescu, udrea, videanu…etc rusine haite portocalii cu blana de miel!
  Macar au redat pensiile si salariile taiate de voi !
  SA VA FIE RUSINE SI BAGATI CAPUL UNDE VA E LOCUL , POPORUL STIE CINE SUNTETI CORUPTI PORTOCALII ACUM GALBEJITI!

 5. Comentatorii sunt platiti de hoardele portocalii acum galbejiti , au furat masinile din fata casei cu acordul primarului si gastile HSR sa le fie rusine luau 400 lei pe masina de recuperat ce au facut gastile din primarie cu banii?? stie cineva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*