Comuna din județul Botoșani cu un sigur asistat social. Care sunt localitățile cu cele mai multe ajutoare sociale!

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Au ales să muncească, nu numai să primească. O comună din județul Botoșani are doar un singur asistat social. Este vorba de comuna Mitoc, unde doar un singur localnic primește ajutor social de la stat. O altă comună din județ unde oamenii nu vor să fie ajutați de stat este Gorbănești, unde doar doi localnici primesc ajutor social, urmată de comuna Dersca cu trei asistați social.

like facebook, stiri, botosaniPotrivit unei situații prezentate de Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Botoșani, la polul opus se situează municipiul Botoșani cu 324 de asistați social și Ștefănești cu 247 de asistați social. În total, la nivelul județului erau în decembrie 2017 un număr de 4024 de beneficiari ai venitului minim garantat, suma totală- plătită fiind de aproape 1,2 milioane lei. Cel mai mare ajutor social din județ se ridică la 700 lei și este primit de o familie cu zece copii.

Venitul minim garantat se dă în completarea venitului realizat de familie, până la un plafon stabilit de legea. Interesant este că Ștefănești, Hudești și Santa Mare au mai mulți asistați decât Dorohoiul. Se fac verificări tot timpul și lunar avem în medie în jur de zece debitori. Sunt localități unde mai sunt agenți economici, cum ar fi Roma, iar cei care vor să muncească chiar au unde să se ducă. Ține și de structura populației. Este posibil să mai fie persoane eligibile, dar nu vor să presteze munca în folosul comunității”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Conform legii, asistații social sunt obligați să presteze ore de muncă în folosul comunității.

Vezi asistații social din fiecare comună!

 

asistati social bt

asistati social 2


2 thoughts on “Comuna din județul Botoșani cu un sigur asistat social. Care sunt localitățile cu cele mai multe ajutoare sociale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*