Bugetul județului votat cu critici. Consilier județean: Caracteristica generală a bugetului este una de funcționare, de consum și nu una de dezvoltare

consiliul judetean cjBugetul județuțui pe anul 2018 a fost aprobat cu critici. Consilierul județean, Gheorghe Sorescu, a declarat că se merge pe un buget care să acopere partea de funcționare, nu și cea de dezvoltare. El a declarat că la partea de funcționare se înregistrează o creștere de 19% față de 2017, cea mai mare creștere, de 153%, fiind înregistrată în aparatul propriu al CJ, urmare a majorării salariilor.

”La dezvoltare, jumătate de buget este alocat drumului strategic, dar și pe partea de PNDL și drumuri. Investițiile care se propun sunt relativ mici față de nevoile județului. Caracteristica generală a bugetului este una de funcționare, de consum și nu una de dezvoltare. Cred că gândirea Consiliului Județean trebuia să fie axată mai degrabă pe dezvoltare. Am văzut că sunt alocate sume pentru achiziții de ii, saxofon. Sumele sunt foarte mici. Voi vota bugetyul cu mari rețineri, pentru că CJ trebuie să funcționeze”, a declarat Sorescu.

Nu de aceeași părere a fost consilierul PSD, Gheorghe Vâzdoagă, care a afirmat că proiecția bugetară este echilibrată și că bugetul este unul generos. Veniturile propuse pentru 2018  vor fi de aproape 304 milioane lei.

like facebookCheltuielile de personal la CJ sunt de peste 17 milioane lei. Bugetul a primit voturile consilieriulor PSD.

One thought on “Bugetul județului votat cu critici. Consilier județean: Caracteristica generală a bugetului este una de funcționare, de consum și nu una de dezvoltare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *