Condamnate pentru fraudă la alegeri. Două femei au primit pedepse pentru că au falsificat voturile

alegeri locale 2016 - sectie de votare - urna - botosaniSe întâmplă la Botoșani! Două femei au fost condamnate pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Judecătoria Dorohoi a dispus condamnarea la câte zece luni de închisoare cu suspendare a unui fost președinte și a unui fost vicepreședinte al unei secții de votare, care au falsificat procesul verbal de numărare a voturilor pentru ca un consilier PMP să obţină mandatul în defavoarea unuia ALDE.

S-a întâmplat în Secţia de votare 248 din localitatea Dumeni, comuna George Enescu când Brânduşa Răutu, care era vicepreședinte al Biroului Electoral de Cicumscripție George Enescu, ar fi determinat-o pe Viorica Burlacu, care era președintă a Biroului electoral al secției de votare, să treacă trei voturi de la PNL la PMP şi astfel candidatul celei de-a doua formaţiuni a obţinut mandatul de consilier local.

De cealaltă parte, candidatul ALDE, Claudia Murariu, cel care a trebuit să beneficieze în realitate de mandat a formulat mai multe contestaţii la biroul electoral, însă au fost respinse şi apoi femeia s-a adresat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

like facebookÎn urma anchetei procurorii au confirmat acuzaţia şi au dispus trimiterea în judecată pe cele două pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în cazul Brânduşei Răutu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în cazul Vioricăi Burlacu.

Instanța a decis să interzică, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie ori de a exercita orice activitate în cadrul birourilor electorale, pe o perioadă de 2 ani, pentru ambele femei.

Decizia dată de Judecătoria Dorohoi nu este definitivă.

 

One thought on “Condamnate pentru fraudă la alegeri. Două femei au primit pedepse pentru că au falsificat voturile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *