Senatorul Șoptică: Guvernul este dator să rezolve criza cadrelor didactice calificate din învăţământul rural

costel soptica, senator, stiri, botosani, pnlSenatorul liberal Costel Șoptică a sesizat ministrului Educaţiei Naţionale problema lipsei cadrelor calificate din învăţământul românesc, îndeosebi în zona rurală, în cadrul unei interpelări parlamentare. El a atras atenția că foarte multe localităţi rurale din România se confruntă cu situaţii nefireşti referitoare la sistemul naţional de educaţie, din cauza lipsei acestor cadre didactice calificate.

Practic, în unele sate, locul cadrelor didactice calificate este ocupat de diferite alte persoane, cum ar fi ingineri, oameni cu studii medii, pensionari, şi chiar preoţi, care însă nu au modulul psiho-pedagogic necesar meseriei de dascăl. Această realitate este consecinţa faptului că niciun cadru didactic calificat nu doreşte să ocupe postul de învăţător sau educator, spre exemplu, în localităţile respective”, a subliniat Costel Şoptică, în documentul oficial înaintat conducerii MEN.

like facebook, stiri, botosaniParlamentarul PNL consideră că ministrul Educaţiei trebuie să răspundă unor întrebări pertinente, referitoare la deficitul de cadre didactice specializate, precum şi măsurile vizate de MEN pentru rezolvarea acestei crize.

Există un deficit consistent de personal specializat în învăţământul românesc, mai ales la ţară, din cauza migraţiei personalului calificat spre alte ţări, dar şi a retribuirii nesatisfăcătoare. În aceste condiţii, la catedră ajung persoane care nu au pregătirea pedagogică necesară în învăţământ, fără însă a minimiza capacitatea acestora profesională. Am tras astfel un semnal de alarmă Guvernului, pentru a rezolva această criză de specialişti, manifestată mai ales în mediul rural, deoarece de calitatea învăţământului nostru depinde pregătirea viitoarelor generaţii, şi implicit, viitorul României”, a mai spus acesta.

4 thoughts on “Senatorul Șoptică: Guvernul este dator să rezolve criza cadrelor didactice calificate din învăţământul rural

  1. Vai …domnule nu se mai poate trebuie luate masuri urgente ….. Iata LIBERALII sunt interesati de inatamantul romanesc mai ales de cel rural.

  2. Dom’ Profesor Soptica,
    Noi, cadrele didactice calificate, cu modul/supramodul pedagogic nu vrem sa venim la sate dintr-un simplu motiv : nu mai suntem bagate in seamna dom’ne ! Pai daca veniti dvs.la putere, pedelisti cu penelisti la un loc, cu experienta, si ne mai taiati vreo 25% din salariu parca iti mai vine sa muncesti. Asa nu ne baga nimeni in seama, numai liberalii ar putea sa ne mai bage in seama (baga-v-as eu pe voi in pmv de ipocriti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *