Directorul AJOFM Botoșani susține că protestul salariaților este neîndreptățit: Am luat legătura cu în jur de 30 de directori din țară și nimeni nu a dat acea majorare

teodor dimitriu ajofmDirectorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani, Teodor Dimitriu, susține că protestul salariaților nu este îndreptățit și că va tăia orele de muncă celor care au întrerupt activitatea, miercuri dimineață.

Potrivit lui Dimitriu, acel spor de 15% cerut de angajați pentru compleximatea muncii nu a fost acordat nici în agențiile de muncă din țară și nici la alte instituții din cadrul Ministerului Muncii.

like facebook, stiri, botosaniMajorarea pentru complexitatea muncii se aplică la limita maximă prevăzută pentru anul 2022, la salariul de bază din anexa 8 din Legea 153 privind salarizarea personalului. Aceasta devine aplicabilă în măsura în care prin aplicarea majorărilor succesive, de  25% , se atinge limita maximă a grilei de salarizare. Avem niște grile de salarizare și această majorare de 15% se dă numai și numai la cei care prin aplicarea celor 25% atinge limita maximă din 2022. Am luat legătura cu în jur de 30 de directori din țară și nimeni nu a dat acea majorare. Am un răspuns de la Agenția Națională precum nu se dă și mai mult decât atât, noi suntem a patra instituție din cadrul Ministerului Municii, avem Agenția de Prestații Sociale, avem Inspectoratul Teritorial de Muncă, avem Casa de Penșii și niciuna din aceste instituții nu a aplicat majorarea pentru complexitatea muncii. Nu am știut că vor protesta. Probabil vor aștepta oamenii necăjiți pentru a-și pune o viză sau ceva”, a menționat Teodor Dimitriu.

Mai mulți angajați ai instituției au declanșat un protest spontan și spun că vor continua și joi.

 

 

One thought on “Directorul AJOFM Botoșani susține că protestul salariaților este neîndreptățit: Am luat legătura cu în jur de 30 de directori din țară și nimeni nu a dat acea majorare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *