Deputatul Rotaru: Fac apel la reprezentanții Opoziției să adopte o conduită decentă în dezbaterea publică a proiectelor de lege în anul Centenarului Marii Uniri

deputat, stiri, psd, Botosani, Razvan RotaruDeputatul social-democrat Răzvan Rotaru a făcut marţi, 6 februarie, un apel către partidele din Opoziție să aibă o conduită civilizată în dezbaterea proiectelor de lege din Parlament, cu atât mai mult cu cât în acest an celebrăm Centenarul Marii Uniri de la 1918.
În general și mai cu seamă în acest an în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, consultările publice trebuie să se desfășoare într-o manieră decentă și civilizată. PSD nu va accepta să intre în dispute agresive, marcate de limbaj violent sau jignitor, pe tema reformei justiției sau pe orice altă temă legată de activitatea Parlamentului sau a Guvernului. Având în vedere starea tensionată și provocările insistente sau chiar violente din partea unor reprezentanți ai Opoziției sau a unor agitatori de profesie infiltrați în rândul protestatarilor de bună credință, reprezentanții PSD își vor menține o atitudine decentă, calmă și rațională”, a declarat Răzvan Rotaru.
În orice dezbatere publică în care apar provocări și exprimări agresive la adresa reprezentanților PSD, aceștia vor sublinia lipsa de decență și violența interlocutorilor, fără însă a le răspunde cu aceeași monedă, cu jigniri sau etichetări personale.
La orice provocări violente și jignitoare, noi, cei de la PSD vom refuza continuarea dialogului, cu precizarea că acesta poate fi reluat doar în condițiile unei discuții decente, purtată pe un ton reținut, rațional, pe argumente și fără jigniri personale. Românii care își doresc schimbarea clasei politice au votat exact împotriva acestui comportament necivilizat, arogant și agresiv pe care îl manifestă acei interlocutori din Opoziție, respectiv membri de la PNL, USR și PMP”, a adăugat deputatul botoșănean.
Parlamentarul social-democrat consideră că anul 2018 trebuie să fie unul pe măsura importanţei şi semnificaţiei evenimentului istoric petrecut la 1 Decembrie 1918, iar toate manifestările politice, sociale și culturale din această perioadă să se realizeze sub imperativul unității naţionale.
„În special noi, oamenii politici, avem obligația ca prin activitatea noastră să celebrăm gloria figurilor emblematice din istoria țării noastre și în același timp să avem o atitudine fermă prin care să promovăm identitatea şi afirmarea naţională a poporului român. În acest demers trebuie să se implice toate instituțiile statului român, de la Administrația Prezidențială, până la Guvern, Parlament și autorități locale. În perioada următoare, și în special în acest an, avem nevoie de unitate pentru regăsirea propriei identităţi naţionale, și nu de certuri și clivaje sociale”, a subliniat Răzvan Rotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *