Amenzi de aproape 200.000 de euro date Garda de Mediu. Printre sancționați s-au aflat și persoane fizice

garda de mediu , stiri, botosaniComisarii de mediu din Botoșani au aplicat, anul trecut, amenzi de aproape 200.000 de euro, potrivcit statisticilor Comisariatului Județean a Gărzii de Mediu.

Potrivit datelor prezentate de comisarul șef Cristina Kashyap, pentru neconformităţile constatate de comisarii Gărzii de Mediu, în timpul controalelor, au fost aplicate 57 sancţiuni contravenţionale, din care, 26 avertismente şi 31 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 791.000 lei. Dintre acestea, 41 sancţiuni au fost aplicate operatorilor economici, 13 sancţiuni au fost aplicate unităţilor administrativ-teritoriale, 2 sancţiuni s-au aplicat persoanelor fizice, iar o instituţie publică a fost sancţionată cu avertisment.

like facebook, stiri, botosani De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni complementare de suspendare a activităţii, din cauza lipsei autorizaţiei de mediu pentru activităţile de colectare şi transport deşeuri menajere pe raza judeţului Botoşani, colectare deşeuri feroase şi neferoase şi colectare şi tratare vehicule scoase din uz.

Cea mai mare sancţiune aplicată unei unităţi administrativ teritoriale a fost în valoare de 40.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind gestiunea deşeurilor, iar cea mai mare sanctiune aplicată unui operator economic a fost de 100.000 lei, pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia integrată de mediu.

Comisariatul Judeţean Botoşani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 513 acţiuni de inspecţie şi control, dintre care 183 de inspecții planificate, conform planului anual de controale, și 330 de inspecții neplanificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *