A fost înființată prima casă de producție filme din Botoșani. Cine a constituit-o!

lykos film, stiri, botosaniPrima casă de producție filme din Botoșani a fost înființată, de curând, de o cunoscută actriță originară din Botoșani. Este vorba de casa Lykos Film, care a fost constituită de actrița și regizoarea Ieva Lykos, împreună cu regizorul și producătorul italian Carlo Fusco, și administrată de botoșăneanca Georgiana Lichiardopol.

„Lykos Film, societate de cinema independent, nu doar că va realiza și alte filme, cu dorinta de a aduce prestigiu orașului Botoșani, dar se ocupă și de distribuirea filmelor în întreaga lume. Un merit deosebit îl are regizorul și producătorul Carlo Fusco care deja se poate mândri cu cinci filme distribuite pe plan mondial și cu relații importante la Hollywood, Los Angeles”, a spus Ieva Lykos.

like facebook, stiri, botosaniLykos Film a realizat deja filmul „Il Padrino del Bandito Giuliano” (Nașul Banditului Giuliano), la realizarea căruia a colaborat și agenția internațională investigativă Phersey Investigations.

 


Filmul documentar, istoric si politic tratează o temă care a fost secret de stat în Italia timp de mai bine de 60 de ani. Documentarul este despre viața personajului erou/ bandit sicilian Salvatore Giuliano, care a fost ucis de mafie și puterea politică.

Vocea narativă a Ievei Lykos, care a scris și regizat documentarul, povesteste despre „începutul corupt a Italiei, despre omuciderile de masa, despre spionaj, despre interesele Americii in politica italiana, despre inscenarea mortii banditului care a participat activ la obtinerea autonomiei Siciliei”.

La documentar au participat renumiți jurnalisti italieni care au avut curajul sa dea glas unui lung sir de omucideri de a lungul anilor : Stefania Limiti, Carlo Ruta, psihologul Fabio Delicato, martorul Giusto Zito, profesorul univ. Salvatore Musumeci, dar si nepotul banditului/erou- Giuseppe Sciortino Giuliano- care a contribuit la realizare, donand intreaga sa arhiva de fotografii si permitand filmarile la Castelul Giuliano.

La realizarea scenelor a participat romascanul Catalin Tutu in calitate de actor.

Investigand pe o perioada de jumatate de an, Ieva Lykos a reusit sa inteleaga unde ar fi trebuit sa caute ultima scrisoare a banditului/erou, o scrisoare cautata de istorici si jurnalisti timp de decenii.

In premiera mondiala, acest documentar dezvaluie numele politicilor mafioti, mandanti a masacrului din Sicilia, dar si autori a inscenarii mortii lui Giuliano folosind o sosie a acestuia.

Giuliano, in scrisoarea sa, il numeste pe Bernardo Mattarella, tatal actualului presedinte a Italiei, Sergio Mattarella, si il acuza ca vinovat de toate cele intamplate! Filmul a fost lansat atat la Roma cat si la Bucuresti si este distribuit in intreaga lume de catre societatea americana Adler- Associated Entertainment, cu sediu la Hollywood.

 

2 thoughts on “A fost înființată prima casă de producție filme din Botoșani. Cine a constituit-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *