Primarii din județ au fost informați despre fondurile disponibile prin POR pentru investiții în învățământ

primariPrimarii din județul Botoșani au participat, marți, la o sesiune de informare privind atragerea de fonduri pentru investițiile în educație. Acțiunea este intitulată ”Caravana finanțării în educație” și se va derula în fiecare din județele Regiunii N-E, a anunțat Gabriela Bobeanu, şeful Biroului Regional de Informare ADR Nord- Est.

like facebook, stiri, botosaniAceasta a anunțat că sunt disponibile 33 milioane euro pentru învățământul preuniversitar prin Axa 10 din POR și i-a informat pe primari că apelul a fost deschis în ianuarie iar finalizarea depunerii cererii de finanțare este 4 mai.

Vor fi finanțate grădinițe și crește, inclusiv construirea acestora, vor fi finanțate lucrări de intervenție de tip construire, modernizare, extindere, dotare, reabilitare pentru unitățile de învățământ obligatorii, pentru școlile primare gimnaziale. Poate fi o bună oportunitate de reorganizarea a unităților școlare care au clase pregătitoare.  Liceele teoretice nu vor fi finanțate. Vorbim doar de licee tehnologice și școli profesionale”, a spus Gabriela Bobeanu.

Reprezentantul ADR Nord-Est a afirmat că finanțarea mai poate fi pentru amenajarea de terenuri sau săli de sport și că beneficiari sunt primăriile din mediul urban și rural, precum și  instituțiile publice cu personalitate juridică desprinse din aparatul primăriei sau CJ.

Nu pot depune cereri de finanțare primăriile care au mai beneficiat de fonduri pe această axă în ultimii cinci ani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *