Președintele Consiliului Județean, despre salariile majorate ale angajaților: Nu am exagerat cu nimic în privința salariilor

costica macaletiPreședintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că nu s-a exagerat în privința salariilor la Consiliul Județean și direcțiile din subordine și că salariile angajaților din CJ Botoșani, comparativ cu consiliile județene din țară, se situează undeva pe la mijlocul clasamentului.

Salariile de bază ale angajaților Consiliului Județean, Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și cele ale Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor vor fi majorate cu 25% din ianuarie, însă șeful CJ susține că nu este vorba de o majorare.

Am abordat următorul principiu: indicele de salarizare de anul trecut l-am aplicat la salariul minim pe economie și au rezultat salariile postate pe site-ul Consiliului Județean. Nu este nicio majorare de salarii, ci am aplicat indicele la minimul pe economie. Noi am păstrat un echilibru luând salariile mari din consiliile județene și cele mici și suntem undeva pe la mijloc. Nu am mers la salarii maxime, pentru că mi se pare un pic deplasat să mergem la maxim posibil. Nu am exagerat cu nimic în privința salariilor”, a menționat Macaleți.

Dacă după majorările din vară secretarul județului avea un salariu de bază de bază de 9.933 lei, acum va avea 13.015 lei, în timp ce salariul de bază al arhitectului șef va crește de la 9.672 lei cât era în septembrie 2017 la 12.673 lei. Salariul de bază al directorului executiv va crește de la 9.382 lei la 12.483 lei. Un șef de serviciu va avea un salariu de bază de 10.659 lei. Cel mai mic salariu de bază în CJ este de aproape 3000 lei.

Noile lefuri vor fi aprobate în ședința de Consiliu Județean din 8 februarie.

 

One thought on “Președintele Consiliului Județean, despre salariile majorate ale angajaților: Nu am exagerat cu nimic în privința salariilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *