Infractori voiajori, prinși de polițiști. Ce aveau la vânzare!

uniforma politist si masina politiePoliţiştii Postului de Poliţie Ştiubeni au depistat pe un drum sătesc de pe raza localităţii Negreni un autoturism în care se aflau un bărbat de 39 de ani, din municipiul Timişoara şi alţi doi tineri, de 19 şi 21 de ani, din municipiul Botoşani.

like facebook, stiri, botosaniÎn urma verificărilor efectuate s-a constatat că aceştia ofereau spre vânzare mai multe covoare, pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă.

Cei trei au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 500 de lei fiecare, marfa comercializată fiind indisponibilizată în vederea confiscării.

Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori le recomandăm cetăţenilor:

  • să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane.
  • să nu dea curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu (tigăi, covoare, perdele). Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil
  • nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. 

În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Sursa: comunicat IPJ

 

One thought on “Infractori voiajori, prinși de polițiști. Ce aveau la vânzare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *