Salariile angajaților Consiliului Județean și ai direcțiilor din subordine, majorate cu 25% din ianuarie. Vezi lefurile colosale ale acestora!

sediul consiliului judetean- cj botosaniAngajații Consiliului Județean, Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și cei ai Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor au beneficiat de o majorare consistentă din ianuarie 2018. Este vorba de o creștere a salariului de bază cu nu mai puțin de 25%.

Reprezentanții CJ motivează că această creștere este determinată de scăderea de la 1 ianuarie 2018 a salariilor nete ale tuturor angajaților din instituție, după trecerea contribuției în sarcina angajatului și de creșterea salariului minim pe economie. Mai mult, creșterea respectivă se încadrează în cheltuielile de personal aprobate în buget, susțin reprezentanții CJ,  și are ca scop promovarea performanței profesionale.

like facebook, stiri, botosaniLa stabilirea salariilor de bază s-au avut în vedere încadrarea în plafonul valoric stabilit prin bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018, respectiv nu s-a depășit nivelul salariului prevăzut pentru vicepreședintele Consiliului Județean”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de Hotărâre de Consiliu Județean privind noile salarii de bază.

Dacă după majorările din vară secretarul județului avea un salariu de bază de bază de 9.933 lei, acum va avea 13.015 lei, în timp ce salariul de bază al arhitectului șef va crește de la 9.672 lei cât era în septembrie 2017 la 12.673 lei. Salariul de bază al directorului executiv va crește de la 9.382 lei la 12.483 lei. Un șef de serviciu va avea un salariu de bază de 10.659 lei.

Dacă un consilier juridic superior avea un salariu de bază de 5779 lei, acum acesta va porni de la 6.707 lei și poate ajunge la 8.354 lei, funcție de grade.

Un referent cu studii superioare va avea un salariu de bază de 6.935 lei, în timp ce un referent cu studii medii avea un salariul de bază de 3416 lei iar de la 1 ianuarie ajunge la 4.475 lei.

Dacă înainte salariile de bază ale consilierilor președintelui porneau de la 3002 lei și ajungeau la 4191 lei, din ianuarie cel mai mic salariul al unui consilier este de 5.985 lei și ajunge la 7.454 lei.

Un îngrijitor avea salariul de bază de peste 2000 lei, iar acum poate ajunge la 2.900 lei în timp ce salariul de bază al unui muncitor calificat poate ajunge și până la 4001 lei.

Vezi aici noile salarii!

 

2 thoughts on “Salariile angajaților Consiliului Județean și ai direcțiilor din subordine, majorate cu 25% din ianuarie. Vezi lefurile colosale ale acestora!

  1. Vorbe goale, mister Macaleti! Cine promoveaza competenta si performanta profesionala la CJ? Niste persoane care pun doar rezolutii scrise de cateva cuvinte , fara sa inteleaga continutul hartiilor pentru ca nu citesc legile???
    Am exemple concrete in acest sens, nu doresc o furtuna intr-un pahar cu apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *