Șeful Poliției Botoșani, despre consumul de alcool la volan: Ne îngrijorează pe noi ca și instituție

viorel serbanoiuȘeful Inspectoratului de Poliție Județean, Viorel Șerbănoiu,  a declarat că îl îngrjorează faptul că tot mai mulți șoferi se urcă băuți la volan și provoacă accidente rutiere grave. Acesta a spus că în același timp poliția este obligată să intervină și să aplice legea corespunzător și a făcut totodată un apel către botoșăneni să respecte legea întocmai.

like facebookNe îngrijorează pe noi ca și instituție, și este corect să ne îngrjoreze, dar în același timp poliția este obligată să intervină și să aplice legea corespunzător. Fac un apel și la cetățeni să respecte legea, pentru că în măsura în care conduci un autovehiciul sub influența băuturilor alcoolice în marea majoritate a cazurilor se întâmplă o tragedie. Asta este și atributul nostru, de a ieși cu exemple și în același timp de a preveni. Să conștientizeze participantul la trafic că nu e bine”, a menționat Șerbănoiu.

Potrivit unei situații prezentate de IPJ Botoșani, în anul 2017 poliţiştii rutieri au constatat si sancționat 30.657 (+ 2,43% faţă de anul 2016 ) abateri contraventionale la regimul circulaţiei, dintre care 15.961 ( + 4,25%) au fost privit nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reținute 2.148 permise de conducere  (+14,43% faţă de 2016 ), din care 1.700 (+16,75%) în vederea suspendarii  exercitarii  dreptului  de  a  conduce  autovehicule.

Un număr de 153 permise de conducere (+11,67%) au fost anulate şi 3 (- 40%) permise au fost retrase din motive medicale. Alte 292 permise de conducere au fost reţinute pentru producerea de accidente rutiere.

3 thoughts on “Șeful Poliției Botoșani, despre consumul de alcool la volan: Ne îngrijorează pe noi ca și instituție

  1. Soferii i-au exemplu de la seful sectiei de politie Vlasinesti,unii il suna si-l itreaba ce se mai consuma si in ce cantitati.

  2. citez:” pe noi, ca SI institutie”!Mama ei de limba romana!S-au molipsit toti de la „D-na” Dan….( capitan de plai).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *