FOTO Elevii de la Cercul protecția mediului de la Palatul Copiilor Botoșani, în vizită într-un parc integrat de reciclare deşeuri

elevi de la Palatul Copiilor Botosani la parc integrat reciclare deseuri buzau (3)La sfârșitul acestei săptămâni, un grup de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani înscriși la Cercul protecția mediului de la Palatul Copiilor Botoșani, împreună cu părinții, au fost în vizită la Green Group din Buzău.

like facebook, stiri, botosaniLa Buzău se află cel mai mare parc integrat de reciclare din S-E Europei, Green Group, reunind şase companii specializate în gestionarea, reciclarea și valorificarea diverselor tipuri de deșeuri, de la PET și alte tipuri de plastice, până la sticlă, echipamente electrice și electronice, becuri, neoane sau baterii.

elevi de la Palatul Copiilor Botosani la parc integrat reciclare deseuri buzau (3)Având un comportament prietenos cu mediul înconjurător, copiii și părinții au fost interesați de drumul deșeurilor, după colectare.

Aici au interacționat cu procesele de reciclare realizate de o ”mână” de oameni care încearcă, cu mari eforturi, să salveze resursele naturale.

Prin organizarea acestei excursii am încercat să sensibilizăm cât mai mult copiii și părinții cu privire la gestionarea corectă a deșeurilor, de a da un exemplu de bună practică. A fost și dorim să fie un îndemn pentru colectare selectivă, economie circulară și dezvoltare durabilă”, susţine profesorul Cecilia Vicoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *