Simion Drelciuc cere demisia directorului adjunct al societății Urban Serv: Este o atmosferă total neplăcută în societate. Dânsul amenință pe toți

simion drelciucDirectorul Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că acuzațiile aduse de directorul adjunct al societății, Cezar Nicuță, nu sunt întemeiate. Acesta a venit cu documente la o conferință de presă și a arătat că procedurile privind achizițiile publice făcute de societate cu o anumită firmă au fost transparente, dat fiind faptul că ofertele vin prin SEAP, susține Drelciuc, și nidecum nu s-au făcut prin negociere directă.

Vreau să răspund la acuzele aduse de un coleg, nu știu dacă îi mai pot spune coleg, cu privire la anumite fapte, spune dumnealui, descoperite în urma cercetări personale, dar nu știu în ce postură: de director adjunct, administrator, pentru că nu a avut împuternicire nici din partea directorului general, nici a Consiliului de Administrație. S-a dat senzația din ce a spus dumnealui că s-a făcut o afacere cu firma de la care s-au achiziționat utilaje. Există în spatele fiecărei achiziții toată documentația care poate fi verificată în orice moment, există acea comisie, pentru că nu directorul face parte din comisie, un întreg lanț de specialiști, angajați ai societății. Există acoperire pentru orice cheltuială”, a menționat Drelciuc.

like facebookÎn ceea ce privește acuzațiile aduse vizavi de acordarea unor sporuri ilegale unor angajați, Drelciuc susține că este vorba doar de un singur angajat, care, într-adevăr, ar fi încasat, dintr-o eroare administrativă, un spor, însă s-au demarat procedurile de demararea sumelor respective.

Directorul general al societății, Simion Drelciuc, susține că toate problemele ridicate de Nicuță puteau fi discutate în Consiliu de Administrație.  Acesta a spus totodată că de la venirea lui Nicuță pe funcția de director adjunct, în societate există o atmosferă încărcată. Drelciuc a depus la Consiliul de Administrație o sesizare prin care solicită demisia lui Cezar Nicuță de pe funcția de adjunct, motivând că ”acțiunile sitematice ale directorului adjunct duc la denigrarea imaginii directorului general în fața salariaților și a societății”.

În perioda următoare voi discuta ce căi de răspuns pot să utilizez. În acest moment domnul Nicuță se află într-un conflict cu unul din membrii CA, care îi contestă modalitatea în care a fost ales director adjunct, respectiva problemă a ajuns până la nivelul AGA.  În ceea ce privește modul de comportare al domnului Nicuță, dânsul amenință cu DNA-ul și alte instituții ale statului că dacă nu fac, nu știu ce face el. Ceea ce deranjează cel mai tare este climatul de normalitate care există în societate. Este o atmosferă total neplăcută în societate”, a adăugat Drelciuc, care a menționat că este foarte grea conlucrarea cu directorul adjunct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *