O comună din județ se retrage din Zona Metropolitană Botoșani

primaria rachitiO comună din județul Botoșani s-a retras din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Botoșani. Decizia a fost luată în ședința de Consiliu Local al comunei Răchiți din 31 ianuarie, iar unul din motive a fost acela că Primăria Răchiți nu a beneficiat până la această dată de nici un proiect de dezvoltare inițiat de Zona Metropolitană. Un alt motiv este acela că bugetul Primăriei din acest an nu va putea acoperi cheltuielile privind cotizația la bugetul Zonei metropolitane.

like facebookDirectorul Zonei Metropolitane, Florin Egner, susține că decizia a fost una politică și în detrimentul locuitorilor comunei.

UAT Răchiți a beneficiat de proiecte și de avantaje financiare importante din această asociere, lucru care nu justifică sub nici o formă demersul de retragere. Decizia a fost una politică și apreciem că a fost luată în detrimentul locuitorilor comunei. HCL Răchiți de retragere nu împiedică derularea Strategiei de dezvoltare integrată a Zonei Metropolitane Botoșani pentru perioada 2015-2020, în care pentru un proiect major,”Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești” a fost demarată pe SEAP procedura de achiziție a  Studiului de Fezabilitate în luna ianuarie a acestui an. În anul 2018 Zona metropolitană are în planul de activitate realizarea Studiul de Fezabilitate pentru Transportul Public Metropolitan, în care cetățenii din Răchiți, alături de cei din zona periurbană Curtești, Stăuceni, Mihai Eminescu și Bălușeni vor beneficia de avantaje”, susține Egner.

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți, susține, însă că Zona Metropolitană nu a implementat până acum niciun proiect major care să-i motiveze să rămână.

”În afară de o negociere cu un anumit furnizor de energie eelctrică, pe care o putea face oricine, dar şi aceea din punctul meu de vedere s-a dovedit a fi păguboasă, nu a implementat niciun proiect major. Toate priorităţile pe care noi le-am cerut, aducţiune de gaz sau transport integrat pe Zona Metropolitană au fost doar trecute în strategie şi atât, nu s-a mişcat un deget. Pe mine nu mă încântă că e trecut în strategie, că suntem şi noi plini de proiecte care stau în dulapuri. Vreau să văd termene clare.  Această asociaţie ar fi trebuit să aibă o viziune revoluţionară de dezvoltare. La Zona Metropolitană doar sunt angajaţi nişte oameni dar ea din păcate nu funcţionează cu adevărat pentru că nu şi-a atins obiectivele”, a menționat Bulgaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com