Deficit de asistenți anesteziști la Blocul Operator al Spitalului Județean. Medic: Noi avem o sală de operație închisă din această cauză

medic vicol cristian stefan berceaProblema medicilor anesteziști de la Spitalul Județean a fost rezolvată, însă nu și a asistenților anesteziști. Potrivit medicului chirurg Cristian Vicol, șeful Blocului Operator la Spitalul Județean, a declarat că la această dată în Spitalul Județean este un deficit de patru sau cinci asistenți anesteziști și tot atâtea infirmiere.

like facebookCa să faci o operație îți trebuie și medic anestezist, dar și asistentă de anestezie și infirmieră. Este un deficit de patru sau cinci asistenți și patru sau cinci infirmiere pe Blocul Operator. Dacă ar fi și aceste asistente și infirmiere, s-ar putea opera în mai multe săli. Noi avem o sală de operație închisă din această cauză”, a declarat Cristian Vicol.

Spitalul Județean a reușit să mai angajeze în ultima perioadă medici anesteziști, astfel că la această dată sunt șapte medici anesteziști, cinci la Spitalul județean și alți doi pe Secția Pediatrie a spitalului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *