O botoșăneancă a devenit eroină în Italia. Femeia a demascat un italian care lua banii unei bătrâne și o abuza sexual

violeta guluta szabo, stiri, botosaniO botoșăneancă a devenit eroină în Italia, după ce a demascat acțiunile infracționale ale unui italian care fura banii unei bătrâne și o abuza sexual.

Bărbatul italian de 67 de ani, Domenico Cillufo, a fost pus sub arest la domiciliu de către carabinierii din localitatea Cefalù, provincia Palermo, cu acuzația de înșelătorie a unei persoane fără discernământ și de extorsiune prin amenințare la adresa unei bătrâne de 90 de ani și a îngrijitoarei sale, botoșăneanca Violeta Guluță Szabo.

Domenico Cilluffo profitând de incapacitatea bătrânei, i-a furat toți banii din cont, inclusiv cei obținuți din vânzarea unui teren pe care bătrâna îl vânduse la sugestia și sub amenințările lui Cillufo.

Szabo Guluță Violeta, în vârstă de 52 de ani, este originară din județul Botoșani și a început să lucreze ca asistentă domiciliară pentru bătrâna în cauză în urmă cu 7 ani.  Astăzi, datorită probelor puse la dispoziția anchetatorilor de către Violeta, bărbatul italian este acuzat și de agresiuni sexuale în dauna bătrânei de 90 de ani.

Bătrâna, rezidentă în localitatea Castelbuono din provincia Palermo, care nu a fost căsătorită și nu are copii, este bolnavă de Alzheimer. Cillufo, un fost polițist acum ieșit la pensie, se pare că a convins-o să îl numească administratorul bunurilor sale, trecând apoi la șantaj și amenințări chiar și la adresa Violetei, îngrijitoarea româncă de la care pretindea bani pentru a-i plăti contribuțiile la stat conform contractului de muncă.

Bărbatul, care nu are niciun fel de grad de rudenie sau de altă natură cu bătrâna, a convins-o pe aceasta să semneze o împuternicire care-i permitea să gestioneze după bunul său plac contul curent al bătrânei și în același timp se adresa badantei românce care lucra pentru femeia de 90 de ani, ca și cum angajatorul ar fi fost el: „Ești o sclavă, faci o muncă de tot rahatul, tu trebuie să taci, că aici eu comand! Dacă vrei să mai stai aici, faci cum îți spun eu, ori plătești ori te concediez!” Astfel, Violeta i-a dat italianului în 5 ani aproximativ 5500 de euro pentru a-i plăti contribuțiile la stat, cu toate că femeia se învoise inițial ca aceste contribuții să-i fie plătite de către angajator.

like facebookÎi dădeam trimestrial 260 de euro care reprezentau 50% din totalul contribuțiilor la INPS, dacă nu-i dădeam banii ăștia mă amenința că mă concediază”, ne spune Violeta.

carabinieri, stiri, botosaniÎn urma anchetei efectuate de autorități reiese că bărbatul italian ajunsese până la punctul în care reușise să condiționeze psihologic femeia de 90 de ani, încât aceasta să vândă și o bucată de teren aflată în localitatea Pollina.

După ce ar fi încheiat vânzarea terenului și a transferat banii în contul bancar al bătrânei, în mai puțin de doi ani de zile Cillufo a scos toți banii din contul bătrânei și i-a cheltuit.

Dar lăcomia bărbatului nu era singurul său defect, Violeta aflase de la îngrijitoarea care fusese înaintea sa la acest post de muncă și de alte vicii ale italianului. Femeia care lucrase acolo înaintea ei îi povestise că îl suprinsese pe Domenico Cillufo când acesta încerca să-i facă sex oral bătrânei. Alertată și de acest aspect și copleșită de cuvintele umilitoare și atitudinea de stăpân pe care o exercita asupra sa Cillufo, Violeta instalează fără știrea acestuia o cameră video în dormitorul bătrânei care zăcea la pat. Înregistrează astfel în timpul orelor libere pe care le avea și când rămânea bărbatul cu bătrâna, anumite scene compromițătoare unde Cillufo își dădea pantalonii în jos, lua mâna bătrânei și se masturba în timp ce aceasta îl implora: „oprește-te, te rog, oprește-te.”

În rechizitoriu scris după vizionarea filmatelor de către procurorul Annadomenica Gallucci, se arată că deși bătrâna cerea bărbatului să se oprească, acesta ducea mai departe agresiunea sexuală. Astfel, pe lângă acuzația de înșelătorie a unei persoane fără discernământ și de extorsiune prin amenințare, italianul Domenico Cillufo este acuzat acum și de violență sexuală.

Un act curajos și de mare responsabilitate din partea româncei noastre care ne spune: „Îmi era tare milă de bătrânică, a muncit o viață ca funcționar la Poșta din Palermo iar acum la bătrânețe pe lângă faptul că e bolnavă, vai de ea, mai trebuia să fie supusă și la asemenea traume.”

În fața procuratorului, un nepot al bătrânei care urmează să devină tutorele acesteia, declară: „Violeta este nu numai o îngrijitoare bună, este mult mai mult, datorită ei mătușa noastră este încă în viață!”.

Violeta Guluță Szabo, românca plecată din Botoșani după moartea soțului său pentru a depăși o depresie care îi dădea târcoale, continuă să lucreze pentru bătrâna de 90 de ani din sudul Italiei. O îngrijește, o protejează și îi plătește și cheltuielile în aceste zile, deoarece contul femeii este blocat, neavând nici un tutore legal care să poată face prelevări de bani. „Am fost anunțată că abia miercuri vine o avocată care va putea face prelevări și atunci o să-mi restitue ceea ce am cheltuit. Până atunci îi cumpăr eu bătrânei tot ce îi trebuie: mâncare, medicamente și toate celelate.”

Sursa: roitalianul.com

One thought on “O botoșăneancă a devenit eroină în Italia. Femeia a demascat un italian care lua banii unei bătrâne și o abuza sexual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *