Contre între consilierii locali de la majorarea tarifelor pentru operaţiunile de salubrizare

consiliu localProiectul de hotărâre de Consiliu Local privind majorarea tarifelor pentru operaţiunile de salubrizare pe care societatea Urban Sev le execută în municipiul Botoşani, nu a fost votat de consilierii locali.

Urban Serv a solicitat majorarea cu 35% a serviciilor de deszăpezire  și măturat străzi, lucru care i-a nemulțumit pe consilierii liberali.

 like facebook”PNL nu este de acord cu majorarea propusă de Urban Serv, nu suntem de acord cu cei 35% cu cât vor să majoreze din simplul motiv că vorbim despre eficienţă, despre faptul că se poate face mult mai mult mecanizat această operaţiune şi să reducem costurile cu forţa de muncă deoarece la taxe şi impozite locale a fost un argument prin care dvs. aţi spus că eficienţa primează înaintea măririi de taxe. Recomandăm colegilor de acolo să caute resursele şi puterea de a face eficientă activitatea. Pentru a închiria o tarabă şi o boxă în Piaţa Mare sunt şapte oameni de la Urban Serv într-o comisie de licitaţie. Cam aşa merge toată treaba acolo, din păcate”, a spus consilierul Eugen Țurcanu, care a venit cu propunerea ca aceste tarife să crească doar cu 5%.

Prezent la ședință, directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, a motivat că majoritatea străzilor sunt ocupate cu maşini parcate, situaţie în care se mătură mecanizat doar o parte a acestora.

“Retuşarea se face manual, fiindcă mecanizat se trece cu maşina rapid, cealaltă este operaţiunea manuală, unde ponderea cu munca vie este în jur de 80% din cost”, a spus Simion Drelciuc.

Primarul Cătălin Flutur a spus că taxa de salubrizare este strict pentru gunoi, nu are nicio legătură cu salubrizarea municipiului.

“Din păcate încercăm la un  moment dat să amestecăm din nou merele cu perele şi să discutăm lucruri total diferite. Taxa de salubrizare este strict pentru gunoi, nu are nicio legătură cu salubrizarea municipiului.  Îmi pare rău că nu avem o consecvenţă în vot şi nu păstrăm un principiu al simetriei. În momentul în care aduceam fix aceleaşi argumente în şedinţa în care am votat taxele şi impozitele din municipiul Botoşani, am mers fix pe aceleaşi argumente cu salariul minim pe economie şi am spus să creştem taxele şi impozitele să putem face faţă cheltuielilor din acest an. Dumneavoastră aţi aprobat o creştere a taxelor şi impozitelor locale cu 5% şi înseamnă o influenţă de 1,6 milioane de lei la bugetul consolidat al primăriei pentru toate activităţile care se desfăşoară în acest oraş. Această creştere de 35% doar pentru partea de salubrizare înseamnă 2,5 milioane de lei. Creşterea taxelor şi impozitelor locale nu ne acoperă nici măcar creşterea măturatului străzilor”, a spus Flutur.

A intervenit viceprimarul Cosmin Andrei, care  a precizat că nu pot fi comparate cele două situaţii.

“Am fost puşi în situaţia de a aproba o majorare a taxelor şi impozitelor locale când aveam în conturile primăriei 15 milioane de lei. Vă dau un exemplu, cu angajaţii de la Cornişa pierdem foarte mulţi bani şi discutăm despre eficienţă. Urban Serv nu are 15 milioane de lei în cont şi vine cu această solicitare, operaţiunea de salubrizare este calculată foarte clar, nu că realizează profit”, a afirmat Andrei.

 

 

One thought on “Contre între consilierii locali de la majorarea tarifelor pentru operaţiunile de salubrizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com