Problema maşinilor parcate în zona Poligonului ACR, discutată la Instituţia Prefectului. Vezi ce soluții s-au găsit!

dan slincu comisie rutiera 1Numeroasele sesizări ale cetăţenilor din municipiul Botoşani precum şi ale presei în privinţa autovehiculelor scoase la vânzare şi parcate pe strada Pacea au determinat conducerea Instituţiei Prefectului să convoace astăzi o întâlnire cu responsabilii din acest domeniu.

Este o problemă majoră pe care instituţiile par că nu pot să o rezolve. Samsarii încalcă legea iar noi nu luăm nicio maşină de acolo, de aici şi reacţia oamenilor. Am văzut chiar zilele trecute că pe un rând erau parcate maşinile scoase la vânzare iar pe celălalt rând erau maşinile- şcoală pe care se examinau candidaţii pentru permis. Ne facem de râs pentru că aceşti comercianţi nu sunt sancţionaţi deşi încalcă legea repetat!”, a spus prefectul Dan Şlincu.

like facebookCms. Şef Victor Ciubotaru a explicat că în comisia de sistematizare a circulaţiei s-a discutat ca autovehiculele mari- şcoală (camioanele) să fie mutate pe Şoseaua Veche, astfel încât examinatorii să plece de acolo pe traseul de verificare a candidaţilor, dar că rămâne problema maşinilor parcate spre vânzare.

dan slincu comisie rutieraAici avem o problemă în sensul că legea ne permite sancţionarea proprietarilor maşinilor înmatriculate în România. Or acolo sunt şi maşini înmatriculate în alte state sau maşini ale căror plăcuţe de înmatriculare au fost scoase de către comercianţii lor. Singura soluţie ar fi intrarea în vigoare a regulamentului de ridicare a maşinilor parcate ilegal”, a spus Ciubotaru.

Viceprimarul Marian Murariu a explicat faptul că regulamentul a fost aprobat în Consiliul Local, în acest moment discutându-se despre preluarea de către Eltrans a utilajului (macara) de ridicare a maşinilor şi a parcometrelor. „Solicitarea Eltrans este ca înaintea semnării contractului de preluare a bunurilor, acestea să fie verificate. De îndată ce acest lucru se va întâmpla, putem trece la treabă, cu sprijinul poliţiştilor rutieri şi a celor locali”, a spus Marian Murariu.

Directorul Eltrans, Victor Ivănescu, a confirmat că imediat ce aparatele şi utilajul vor avea avizele de funcţionare, contractul cu CL se va semna, iar activitatea de ridicare a autovehiculelor poate începe.
O variantă discutată în cadrul întâlnirii ar fi şi mutarea Târgului auto din zona Poligonului ACR în zona Oborului, unde traficul este mai lejer, însă propunerea înaintată de prefect urmează să fie analizată de reprezentanţii municipalităţii.
Responsabilii consideră că soluţia rapidă şi eficientă pentru degajarea traficului pe strada Pacea este ridicarea maşinilor parcate fără drept. În concluzie, mâine utilajul de ridicare a maşinilor va fi verificat ITP, urmând ca ulterior să fie trimis la ISCIR- Punct de lucru Suceava pentru avizare.

Eu chiar sper că în următoarele zile lucrurile se vor mişca în sensul degajării traficului în zona Pacea. Trebuie să înţeleagă toată lumea că dacă avem pretenţii de ţară europeană, civilizată, trebuie să ne şi comportăm ca atare”, a concluzionat Dan Şlincu.
La întâlnirea convocată de prefect au participat subprefectul Daniela Lozneanu, viceprimarul Marian Murariu şi directorul Poliţiei Locale, Ioan Onuţu, directorul Eltrans, Victor Ivănescu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, cms.şef Teodor Orhei şi şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, cms.şef Victor Ciubotaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, cms. Marian Ciornea şi şeful Autorităţii Rutiere Române- filial Botoşani, Dan Ştefan Pădurariu.

 

One thought on “Problema maşinilor parcate în zona Poligonului ACR, discutată la Instituţia Prefectului. Vezi ce soluții s-au găsit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *