Viceprimarul municipiului Botoșani, despre blocul din spatele Complexului Bulevard, afectat de incendiu: Situația este puțin mai gravă decât se așteptau experții

pompieri incendiu apartament botosaniUn specialist din Iași a fost sâmbătă, la Botoșani, pentru a vedea cum se prezintă blocul din spatele Complexului Bulevard, afectat de incendiul de săptămâna trecută. Potrivit viceprimarului municipiului Botoșani, Marian Murariu, doar cele două apartamente sunt afectate și urmează ca expertiza să fie făcută după ce va veni la Botoșani și profesorul universitar Andrei Salontay.

like facebookDomnul profesor Andrei Salontay a trimis un inginer din echipă. A constatat starea de degradare a fîșiilor cu goluri din care este construit planșeul de peste sufragerie, afectat în urma incendiului.  Va veni și profesorul la fața locului să vadă cu ochii dumnealui despre ce este vorba, după care să facă raportul de expertiză. Situația este puțin mai gravă decât se așteptau, și atunci va trebui să vină și domnul profesor la fața locului. Este afectat planșeul din sufrageria unde a avut loc incendiul. Acest planșeu va trebui consolidat, dar soluțiile de consolidare vin în urma expertizei și a proiectului de consolidare”, a menționat viceprimarul Murariu.

Ca o măsură temporară, susține viceprimarul, s-au făcut niște sprijiniri cu popi din oțel și grinzi din lemn la apartamentul de unde a izbucnit incendiul, astfel încât locatarul de la etajul I să poată circula în sufrageriei.

În urma incendiului de săptămâna trecută, cinci persoane au ajuns la spital, iar una a decedat după câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *