Un tânăr din Botoşani, care a crescut la casa de copii, a ajuns om de afaceri în Caraibe

insulele caraibe, stiri, botosaniUn tânăr botoșănean abandonat de părinți chiar la naștere a devenit om de afaceri în Insulele Caraibe. Se numește Iulian Pop și deși a dus o viață de orfan în România anilor 90, acesta a reușit cu multă muncă și ambiție să devină om de afaceri în Caraibe, potrivit Somax TV.

Iulian Pop este un om de afaceri de origine română care trăiește în Saint Martin, o insulă franco-olandeză din paradisul Caraibelor. Este de altfel una dintre cele mai râvnite locuri de vacanțe din lume, cu o climă tropicală și tradițiii caraibiene la care botoșănenii de multe ori, nu pot decât visa. Julian este la origine botoșănean, are 35 de ani și a plecat din România acum 17 ani. Pe atunci se numea Iulian Pop. Acum are propriile afaceri în luxoasa insulă și vinde excursii de vis, prin agenția sa de turism.

like facebookBotoșăneanul Iulian Pop are clienți din toată lumea dar mai ales din Statele Unite. Acestora le vinde un anumit tip de excursii de vis, prin conceptul time-share. Și asta în condițiile în care firma sa deține sute de proprietăți de vacanță în toată lumea.

În insula tropicală de la Saint Martin, Iulian Pop, duce o viață de invidiat pentru mulți dintre concetățenii săi. Povestea sa este însă o adevărată lecție de ambiție și curaj. Iulian a primit nimic din partea vieții. Tot ce are a fost realizat prin muncă, ambiție și vise urmate. Și asta fiindcă Iulian Pop a crescut în casele de copii ale anilor 90, fără să-și cunoască părinții. A suferit din cauza nedreptăților și a etichetelor puse din partea societății. Nimeni nu-i dădea vreo șansă.

Cu toate acestea Iulian, nu s-a lăsat bătut. Avea un suflet mare și o dorință aparte de a învățat. Tocmai de aceea a devenit voluntar la Medical Mission, aceea organizație umanitară din Statele Unite, venită la Botoșani ani la rând pentru a oferi consultații gratuite. Alături de ei a învățat limba engleză. Mai apoi a urmat cursurile facultății de litere din Iași. Apoi în Saint Martin, Iulian a ajuns să vorbească cursiv pe lângă engleză și franceza, spaniola sau italiana.

Cunoașterea limbilor străine dar și cu o cultură generală bogată, Iulian Pop, orfanul din Botoșani, a primit o șansă nesperată. A fost selecționat pentru a lucra pe un vas de croazieră, care se îndrepta către Caraibe. Odată ajuns în Saint Martin s-a trezit într-o lume cu totul nouă. A sesizat șansa și a reușit să se adapteze rapid.Acolo a început să muncească de jos. A spălat vase și a fost barman. A învățat totul pentru a reuși să supraviețuiască și să-și facă un rost.

A și reușit în câțiva ani. Și asta fiindcă, spune Iulian, în Caraibe spre deosebire de România există o egalitate de șanse, iar cel care muncește chiar reușește. Acum, după ce a dus o viață de orfan în România, după ce a spălat vase și a servit la bar, Iulian Pop duce o viață prosperă într-o locație de vis.Cu toate acestea Iulian este legat de România și vine anual pentru a-și vizita mătușa, singura rudă pe care o cunoaște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *