Apartamentul din spatele Complexului Bulevard, care a luat foc, nu poate fi locuit. Proprietarii cer ajutor

pompieri incendiu apartament botosaniApartamentul situat pe strada Aleea Nouă, în spatele Complexului Bulevard, a fost distrus în urma incendiului de marți și nu mai poate fi momentan locuit. Viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, susține că proprietarii locuinței, doi bătrâni de 70 de ani, au solicitat sprijin financiar de la Primăria Botoșani. Până la refacerea acesteia, cei doi bâtrâni vor locui la niște rude. De asemenea, la apartamentul de deasupra de la etajul I, nu poate fi locuită sufrageria.

Sâmbătă, va ajunge la Botoșani unj specialist din Iași pentru a face expertiza întregului bloc.

like facebook”Avem un proces verbal de control de la Inspecția în Construcții, care are mai multe măsuri, una din ele de expertiză tehnică a planșeului care a fost afectat, planșeu din sufragerie și a întregului bloc. În acest sens am luat legătura cu un expert tehnic de la Iași, care va veni sâmbătă. Apartamentul de unde a izbucnit incendiul este complet distrus, nu se poate locui în el. În celelalte apartamente se poate locui. Au utilități: apă, curent gaz, totul este în regulă. Expertiza, exact ca și pe strada Primăverii unde a avut loc explozia, va fi plătită de către proprietari, prin intermediul asociației de proprietari. În apartamentul de la etajul I, de deasupra celui unde a avut loc incendiul, în sufragerie nu se poate locui, asta este măsura dată de Inspecția în Conbstrucții, pentru că incendiul a avut loc în sufrageria de la parter și a afectat tavanul. Acesta va trebui consolidat, dar apartamentul de la etajul I are trei camere, iar celelalte două camere pot fi locuite”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu.

Proprietarii apartamentului distrus de incendiou vor fi externați din spital în cursul zilei de vineri, iar până la refacerea apartamentului vor locui la niște nepoți.

Anchetele sunt în curs de desfășurare, iar dumnealor au depus la Primărie o solicitare prin care doresc să primească un ajutor, exact cum au primit cei de pe strada Primăverii, când li s-a dat câte 2000 lei de familie. Vom discuta cu domnul primar, cu consilierii loocali, ca să vedeme ce decizie vom lua”, a adăugat viceprimarul.

Cauza producerii incendiului a fost de natură electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *