Câți pensionari botoșăneni au pensii mai mari de 1900 lei și ar putea să nu mai primească bilete gratuite la tramvai!

tramvai blocat 101Proiectul privind aprobarea unor facilități pensionarilor cu domiciliul în Botoșani pentru transportul local în comun cu tramvaie și microbuze a fost în dezbatere publică și urmează să fie supus spre aprobare în Consiliul Local. Proiectul prevede ca pensionarii cu venituri mai mari de 1900 lei, adică salariul minim pe economie,  să nu mai primească bilete gratuite la tramvai și microbuz.

like facebookPotrivit notei de fundamentare, în municipiul Botoșani sunt 22.605 pensionari, din care 1142 au pensii între 1900 și 2500 lei, iar 616 persoane au pensii peste 2500 lei.

Propunerea ca pensionarii cu venituri mai mari decât salariul minim pe economie să nu mai beneficieze de abonamente gratuite a venit din partea primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, care a motivat că aceasta este una din măsurile de diminuare a cheltuielilor. Anual, peste 5 milioane lei din bugetul local sunt direcționați către subvenționarea transportului public.

 

5 thoughts on “Câți pensionari botoșăneni au pensii mai mari de 1900 lei și ar putea să nu mai primească bilete gratuite la tramvai!

  1. 1143+616= 1759
    Deci sunt 1759 pensionari cu pensii peste 1900 lei. Nu cred ca chiar toti acesti pensionari si-au scos abonamente, unii mai circula cu masina personala , pe jos, sau nu mai circula deloc din cauza bolilor. Ce economie se face ?

    1. La 1000 de abonamente de acest tip subvenția totala este de aprox. 37000 lei lunar. Anual este suma de 444000 lei. Nu este o economie, având în vedere si posibilitatile de compensare a acestei sume din alta sursa?

  2. Un pensionar cu 1950 lei este un pensionar care a muncit 45 ani ca muncitor cu calificare categorie 6-7 sau maistru iar cei sub 1900 lei sunt in proportie de 30 la suta cu pensii sociale care au stat degeaba si pe vremea impuscatului.Nu credeti ca este anormal ca cei care au muncit in trei schimburi in conditii grele sa fie exclusi.
    Mai desteapta masura ar fi sa limitati numarul de calatorii ,fiecare pensionar sa primeasca 20 de bilete si sa le utilizeze cu doreste ca acum majoritatea pensionarilor dorm in tramvaie de dimineata pina seara.

  3. Nu trebuie exclus nici o categorie Spun asta deoarece majoritatea cazurilor de pensii mici sunt ce cu pensii sociale iar cei care au muncit din greu ii exclude-ți .Nota de fundamentare este eronata pentru ca cei cu pensii mari putini au luat abonament ei merg cu mașinile personale .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *