Sihăstria Voronei și peștera Cuviosului Onufrie ar putea fi introduse pe lista monumentelor istorice

sihastria-voroneiLista monumentelor istorice din județul Botoșani va fi reactualizată. Acțiunea se va derula în colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului și va dura până în anul 2020, anunță directorul Direcției pentru Cultură Botoșani, Dănuț Huțu.

like facebookEste vorba de includerea unor noi obiective sau poate chiar de radierea unor poziții. Sunt monumente dispărute de 20-30 ani și care din motive administrative, aș spune chiar de indolență a unor funcționari, nu au fost sterse din lista monumentelor. Este, de exemplu, o bisericuță la Hănești care a dispărut și care a rămas ca un fel de magazie în cimitir. A rămas pe lista monumentelor, deși a dispărut din ani 70”, a declarat Huțu.

Pe lista monumentelor istorice se dorește includerea obiectivului Sihăstria Voronei.

Acolo avem un complex bine delimitat, Mănăstirea Vorona și peștera Cuviosului Onufrie. Acolo s-ar crea un complex care să fie inclus în totalitatea și în lista monumentelor: Mănăstirea Voronei cu cele două biserici, Sihăstria Voronei și peștera Cuviosului Onufrie. S-ar crea un nou ansamblu”, a adăugat directorul Direcției pentru Cultură Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *