Agenția de Protecția Mediului Botoșani rămâne fără oameni. Vezi motivul!

eugen mateciucAgenția Județeană de Protecția Mediului a rămas anul trecut fără o parte din angajați, din cauza salariilor mici. Eugen Mateciuc, directorul APM Botoșani, a declarat că patru oameni au demisionat din funcții, instituția rămânând descoperită la Serviciul autorizări. El spune că un consilier superior de la APM primește un salariu la jumătatea unui consilier din administrația locală.

like facebookSuntem în partea cea mai de jos a sistemului de salarizare. În sistemul nostru sunt nemulțumiri. În 2017 au fost plecări din sistem. Am rămas descoperit la serviciul de autorizări. Un consilier superior cu peste 20 ani vechi are undeva jumătate din salariul unuia din administrație, în jur de 2700 net. Au plecat patru salariați. Nu poți să îl muți, conform legii, dintr-un serviciu tehnic în alt serviciu, și aici este o zonă de blocaj”, a menționat Mateciuc.

Din cele 35 de posturi de la APM Botoșani doar 31 sunt ocupate. Anul trecut angajații au organizat mai multe proteste pentru alinierea salariilor personalului din sistem celor din administrație.

2 thoughts on “Agenția de Protecția Mediului Botoșani rămâne fără oameni. Vezi motivul!

  1. Dar pina la noua lege a salarizarii cind angajatii APM aveau dublu sau triplu fata de cei din administratie de ce nu isi dadeau demisiile sa plece ? Un consilier superior cu 20 ani vechime la comuna avea undeva la 1400 – 1700 lei iar ei 2700. Atunci era bine, nu ? De ce nu protestau si atunci pentru alinierea salariilor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *