Nemulțumiri din partea primarilor liberali privind sumele repartizate de Consiliul Județean. Primar: Începem să punem pumnul în gură, să nu mai comunicăm

catalin rotundu gheorghe sorescuPrimarii PNL vor ataca în contencios administrativ hotărârile de Consiliu Județean prin care s-au repartizat fonduri către unitățile administrativ-teritoriale, respectiv pentru drumurile comunale și pentru dezvoltare, dacă nu o va face prefectul Dan Șlincu. Consilierul județean Gheorghe Sorescu a declarat că repartizarea fondurilor a fost una strict politică, în timp ce primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, a declarat că au fost comune care nu au avut proiecte, însă au primit bani de la Consiliul Județean.

like facebookCe s-a întâmplat azi în Consiliul Județean, și am în vedere două proiecte care au fost supuse analizei și votului consilierilor județeni, din punctul nostru de vedere nici pe departe nu îndeplinesc condițiile de legalitate. Nu cerem decât să se respecte legea, și cerem public prefectului Dan Șlincu să atace această hotărâre de Consiliu județean. Cealaltă hotărâre, cu sumele de echilibrare, sumele sunt foarte mici. Am ajuns să dăm unei primării 80.000 lei. acea primărie nu are nici măcar partea de cofinanțare. Sunt primării care nu au cerut bani, dar au primit. Și nu sunt primării liberale. ne hotărâm ca și acest proiect să-l atacăm, pentru că nu se poate să fim tratați în felul acesta”, a spus Sorescu.

Primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, a spus, la rândul său, a spus că primarii nu au făcut comentarii atunci când au fost chemați la consultare de conducerea Consiliului Județean, întrucât nici nu știau ce sume vor primi.

A fost pentru prima dată când niciun primar nu a luat la cunoștință de sumele repartizate. Nu am înțeles de ce această secretomanie pentru prima dată în Consiliul Județean. De ce au ajuns documentele așa târziu la mapa consilierilor județeni. Nu mare mi-a fost mirarea să constat că avem comune ca Manoleasa, care nu a solicitat niciun ban, nu a prezentat niciun proiect, dar a primit 200.000 lei. La Nicșeni, zero bani sdolicitați, zero proiecte, sumka alocată 100.000. La fel și la Românești. Sunt primării care nu pot funcționa. Începem să punem pumnul în gură, să nu mai comunicăm. Primarii PNL vor ataca hotărârile în instanță, dacă prefectul nu va lua atitudine față de această iresponsabilitate majoră ”, a spus Cătălin Rotundu.

 

One thought on “Nemulțumiri din partea primarilor liberali privind sumele repartizate de Consiliul Județean. Primar: Începem să punem pumnul în gură, să nu mai comunicăm

  1. Extraordinar, mai Rotundule! Oare de ce nu ai avut o atitudine atat de ,,proletara” si in anii in care maestrul Sorescu iti acorda bani cu nemiluita, in detrimentul altora? Nici eu nu cred ca repartizarea a fost echitabila, dar am observat furia
    ta din postura de primar aflat in opozitie. Asa-i ca nu este confortabil?
    Daca asa-i, atunci sa nu mai faceti ce ati facut cand erati la putere. Nimeni nu va ajungea cu prajina la nas pe vreamea aceea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *