Un primar din județul Botoșani bate recordul la dispoziții emise, dar revocate de Instituția Prefectului

dan slincu danut hutu otilia arosoaieUn primar din județul Botoșani bate recordul la dispoziții emise și întoarse de Instituția Prefectului. Este vorba de primarul comunei Prăjeni, Alexandru Răileanu, care a emis 36 de dispoziții care nu respectau criteriile de legalitate, dintr-un total de 37 de dispoziții retransmise de Prefectură emitenților.

like facebookDumnealui a emis aceste dispoziții, a introdus chiar dumnealui acțiuni la instanța de contencios administrativ. Dispozițiile privesc reîncadrarea și salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În general dispozițiile au fost modificate, revocate, completate, sunt dispoziții privind salarizarea. Prin Legea 153, salariul de bază lunar se stabilește prin dispoziția primarului, și atunci în urma verificării legalității acestor dispoziții s-au constatat probleme”, a declarat Mihaela Otilia Aroșoaie, șefa Serviciului juridic din cadrul

De asemenea, o hotărâre emisă de Primăria Dimăcheni a fost revocată, întrucât salariile stabilite erau mai mari decât ale viceprimarului.

Serviciul juridic din cadrul Instituíei Prefectului a verificat în 2017 un număr de 31.914 acte , din care 5213 hotărâri ale consiliilor locale, peste 26 dipoziții de primar , 345 de dispoziții ale președintelui CJ și 192 de hotărâri de CJ.

Peste 1600 au primit vize de legalitate iar 301 acte au fost considerate ilegale, din care 133 dispoziții date de primari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *