FC Botoșani și-a crescut bugetul pe spatele lui FCSB. „Cu tot cu Moruțan, peste un milion de euro. Acum e 3,6”

valeriu iftime si cornel sfaiter fc botosaniDe când a promovat în Liga 1, în 2013, FC Botoșani a înțeles că secretul unui buget stabil este acela al vânzării de jucători aduși liberi de contract sau pe sume mici. Dacă la sezonul de debut în primul eșalon botoșănenii își făceau griji pentru un buget care să le asigure salvarea de la retrogradare, acum veniturile clubului sunt de 3,6 milioane de euro pentru stagiunea în curs.

like facebookSuma a fost însă construită cu grijă de către principalii oameni de la Botoșani, Valeriu Iftime și Cornel Șfaițer, iar piața cu cea mai mare desfacere a fost chiar FCSB. În ultimul timp, de la Botoșani au ajuns la FCSB Golofca și Moruțan. Deși Golofca a revenit la Botoșani zilele trecute, Gigi Becali plătise, în vară, 400.000 de euro pentru 40 la sută din drepturile sale federative. Pe același principiu s-a mers și la transferul lui Moruțan, pentru care Becali a oferit 700.000 de euro, iar jucătorul va ajunge sub comanda lui Dică abia la finele acestui sezon.

„Am ieșit pe plus cu câteva sute de mii de euro. Dacă îl pun și pe Moruțan, e un milion de euro. Dacă nu tratam bugetul pe aceste elemente, adică drepturi tv, după care vânzare de jucători și apoi publicitate și apoi biletărie…sunt patru elemente care trebuie tratate cu ațentie dacă vrei un buget de 3,5 milioane de euro, cât avem noi acum, sau 3-6, cât e anul ăsta. Un club care nu produce bani an de an și așteaptă bani de la comunitate are un viitor final, adică e foarte aproape de desființare, nu putem doar să aducem noi bani mereu”, a spus Iftime în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Pentru botoșăneni, obiectivul este să vândă în fiecare an câte unul sau doi jucători nu doar la FCSB sau la alte echipe din Liga 1, ci chiar în străinătate, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani cu Cabrera, Ngadeu sau Quenten Martinus. Finanțatorul Valeriu Iftime știe însă că rețeta financiară nu trebuie să vină doar din transferuri.

„Dacă nu jucăm cu spectatori, cât de important e fotbalul pe plan mondial, nu poți juca cu tribunele goale, acesta va dispărea. Dacă nu știm asta, atunci fotbalul va dispărea, oricât de moderne ar fi tehnicile de televizare. Altfel, nu poți face și spectacol”, susține Valeriu Iftime.

Pe modelul mai multor cluburi, FC Botoșani vrea să-și construiască relații cu impresari din America de Sud, acolo unde este o piață destul de ieftină.

„Mai poate fi o venire la care muncim acum. Nu vă pot spune, luptăm acum, e un străin foarte bine cotat, tânăr, la care mă tot gândesc și lucrez. Avem o relație foarte bună cu un impresar argentinian din zona lui Burruchaga, cu care incerc sa leg un parteneriat pe termen lung”, a spus Iftime.

FC Botoșani se află pe locul al cincilea în clasament, poziție de play-off, iar în prima etapă de după pauza de iarnă va întâlni nou-promovata Juventus București.

Sursa: Digisport

2 thoughts on “FC Botoșani și-a crescut bugetul pe spatele lui FCSB. „Cu tot cu Moruțan, peste un milion de euro. Acum e 3,6”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *