Botoșănenii plecați în afara țării, ajutați să revină în țară și să își deschidă afaceri

cj euronestBotoșănenii care sunt plecați în afara țării au oportunitatea de a se întoarce în țară să își deschidă afaceri. Consiliul Județean Botoșani împreună cu reprezentanții ADI Euronest au organizat, miercuri, o întâlnire pentru a prezenta proiectul „ ReCONNECT DIASPORA- Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunitățile de origine prin susținerea antreprenoriatului”. În cadrul acestui proiect sunt alocate fonduri în vederea înființării a 30 de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea Nord Est, pentru persoanele care au reședința în mediul urban sau rural, care intenționează să inițieze o afacere în mediul urban și fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în grupul țintă.

primariAlina Popa, reprezentantul Euronest, a declarat că tinerii antreprenori vor fi sprijiniți în implementarea planurilor de afaceri, iar bugetul care va fi alocat pentru înființarea unei firme este de aproximativ 40.000 euro.

Banii se vor aloca în două tranșe: în prima tranșă se va da 75% din valoarea ajutorului de minimis din valoarea eligibilă a proiectului, urmând ca cea de-a doua tranșă, de 25%, să fie acordată în cazul în care este realizată cifra de afaceri estimată. Persoanele interesate vor urma niște cursuri în intervalul aprilie-mai, cursuri care pot fi urmate și online.

like facebookProiectul își propune să susțină în mod activ reîntoarcerea acasă a celor plecați în străinătate. Ei pot reveni prin deschiderea unei mici afaceri în mediul urban în Regiunea Nord-Est. Persoanele care deschid afacerea, trebuie să angajeze minim două persoane pe o perioadă de 12 luni în cadrul proiectului și șase luni ulterior. Nu există o restricție cu privire la numărul de ore pe contractul de muncă”, a declarat Alina Popa.

De asemenea, nu există restricții de vârstă și nu se pot înscrie în proiect tinerii care nu urmează nicio formă de învățământ sau nu au loc de muncă cu vârsta între 16-24 ani.

Bugetul total al proiectului este de 8.417.475 lei.

 

One thought on “Botoșănenii plecați în afara țării, ajutați să revină în țară și să își deschidă afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *