Administratorul unei societăți comerciale din Botoșani, trimis în judecată de DNA după ce a obținut ilegal fonduri de la APIA. Vezi ce a făcut!

bogat cu bani multiProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Nicolaie Buraga, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

like facebookProcurorii susțin că în perioada 2009-2012, Nicolaie Buraga a depus, cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false, inexacte ori incomplete (parte dintre ele fiind falsificate chiar de acesta) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.
Prin aceste demersuri, Buraga Nicolaie a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 551.536 lei, sumă cu care A.P.I.A. a comunicat că se constituie parte civilă în cauză, potrivit Direcției Naționale Anticorupție.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani.

One thought on “Administratorul unei societăți comerciale din Botoșani, trimis în judecată de DNA după ce a obținut ilegal fonduri de la APIA. Vezi ce a făcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *