Un consilier local critică faptul că municipalitatea nu a reușit să cheltuiască banii pentru dezvoltare

sedinta consiliu local 2Un consilier local al PSD a criticat marți, într-o ședință, faptul că municipalitatea nu a reușit să cheltuiască banii alocați pentru dezvoltare în cursul anului trecut. Mihai Tincu a spus că Primăria Botoșani a intrat în anul 2017 cu un plus în cont de 7 milioane de lei, iar în 2018 cu un plus de 15 milioane lei.

like facebookConsilierii locali au avut pe ordinea de zi un proiect privind aprobarea acoperirii definitive din excedentul bugetului local a deficitului secțiunii de dezvoltare pe anul 2017.

Pe 28 decembrie, atunci când am discutat de taxe și impozite, s-a văzut că nu ne ajung banii, dar în ziua în care am discutat cu nemajorarea taxelor cu 50%, ci cu 5%, noi aveam în cont 150 miliarde lei vechi. Dacă am avut în ianuarie 2017 suma de 70 miliarde, dacă avem în ianuarie 2018 150 miliarde, oare câți vom avea în ianuarie 2019. La fel vor fi costurile, investițiile care vor fi, și atunci să ne trezim că vom avea în cont peste 200 miliarde lei. Adică nu suntem în stare să cheltuim bani! E vorba de foarte mulți bani pe care aparent nu știm ce avem de făcut cu ei”, a spus Tincu.

El a cerut ca aceste ”lucruri” să fie rezolvate până la aprobarea bugetului local pe 2018.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a spus că excedentul este de 12 milioane și nu de 15 milioane lei, iar mulți dintre bani au venit pe ultima sută de metri în contumul municipalității, cum ar fi de exemplu pentru locuințele sociale. El a declarat că 7,9 milioane lei au fost cheltuiți anul trecut pentru dezvoltare, iar banii necheltuiți sunt pentru proiectele europene și cele prin PNDL.

Din alea 12 milioane lei care înseamnă excedent, vreau să vă spun că eram pregătiți să achităm 5,5 milioane lei, cum am plătit în fiecare an de la Revoluție la Trezorerie, care era deschisă până pe 31 decembrie. Nu am avut posibilitatea să facem aceste plăți în condițiile în care, este culmea, am vrut să plătim 5,5 milioane lei. Vă rog să mai scadeți 1,8 milioane lei economii făcute din refinanțarea creditului. Banii pe care nu am reușit să-i cheltuim erau special alocați pentru proiectele pe fondurile europene, pentru PNDL, pentru proiectele naționale. Mai sunt 500 mii pe care ni i-am propus să-i cheltuim, dacă am fi preluat Cornișa”, a precizat Flutur, care a adăugat că excedentul bugetar nu este mare.

 

 

One thought on “Un consilier local critică faptul că municipalitatea nu a reușit să cheltuiască banii pentru dezvoltare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *